Uudet kevennetyt Ellu-liukupilkit

Ensimmäiset pilkeissä uudenlaista ajattelua edustavat Ellu-pilkit syntyivät Mika Jaakon käsissä vuonna 2011. Idea lähti siitä, että usein hyvin kalastavat suurikokoiset pilkit olivat painavia ja tunnottomia. Kalan tärpin havaitseminen oli hankalaa.
Pilkkisarja on kasvanut muutamassa vuodessa pieneksi tuoteperheeksi, johon kuuluu neljä erikokoista kevennettyä Ellua. Pilkit on kehitetty Meri-Lapissa järvi- ja merikalastukseen. Kokoonsa nähden kevyet ja tunnokkaat pilkit ovat saaneet pilkkijöiltä hyvän vastaanoton.
”Ellu-pilkit kiinnitetään siimaan leveä pää ylöspäin. Alaosaa on hieman painotettu. Perusuinniltaan isommat Ellut ovat nopeita ja suoraviivaisia. Pienellä nypäyksellä pilkit lähtevät hakevaan sivuliukuun. Erityistä nopeutta vaativiin tilanteisiin kehitin hieman kapeamman mallin, Särki-Ellun. Pienin Ellu on toiminnaltaan laajauintinen matalan veden pilkki. Liukupilkin etu on kätevä tapsin säätömahdollisuus”, kertoo kilpapilkintää harrastava valmistaja Mika Jaako.
Ellu-pilkkejä valmistetaan koossa 85 mm/ 10 g, 70 mm/ 8 g , 37 mm/ 3 g ja Särki-Ellua koossa 95 mm/ 11 g. Värit ovat hopea/hopea, messinki/hopea ja kupari/hopea. Kokohopeisessa värissä on lisämausteena hopeinen tai kultainen hologrammi. Lisäksi tuotannossa on perinteisempi Lätkä-pilkki koossa 100 mm/ 11 g ja kaksi peltiuistinta vetouisteluun. Lisätietoja www.ellupilkki.fi tai puh. 0400 576 188.

Ellu-pilkit toimivat hyvin ahventen lisäksi särjille.
Ellu-pilkit toimivat hyvin ahventen lisäksi särjille.