Uudet LightHouse-kartat helpottavat kalastuspaikkojen tunnistamista ja navigointia

Raymarine on julkaissut uuden Lighthouse-karttasarjan, jossa on myös monia kalastusta helpottavia ominaisuuksia.

Raymarine on julkistanut uudet LightHouse™ -kartat. Ne on laadittu luotettavista ja virallisista hydrografisista lähteistä, joita merenkulun ammattilaisetkin käyttävät. Karttojen avulla kalastaja voi esimerkiksi päätellä, mistä saattaa löytyä hyvä kalapaikka ilman, että edes käy paikan päällä.

LightHouse-kartat tuovat Raymarinen Axiom- ja Element-karttaplotterien näyttöön uudenlaista selkeyttä ja yksityiskohtia, jotka helpottavat rannikkokohteiden, kalastuspaikkojen ja muiden kiinnostavien kohteiden tunnistamista, tutkimista ja niissä navigointia.

Sekä virkistys- että ammattikäyttöön suunnitelluista kartoista löytyy niin viranomaistyylinen kuin runsaasti tietoa sisältävä vapaa-ajan karttanäkymä. Valita voi myös neljästä eri karttaväristä, jotka on optimoitu kirkkaaseen auringonpaisteeseen, päivänvaloon, hämärään ja pimeään.

Jukka Salonen Raymarinesta kertoo, että erityistä uusissa kartoissa on se, että ne ovat ladattavissa sovelluksella plotterin muistiin. Kalastajille hyödyllinen ominaisuus on myös se, että RealBathy-syvyyskäyrät voidaan päivittää livenä näytölle ja kartan päälle.

”Käyrät saadaan jopa 25 cm:n tarkkuudella, minkä ansiosta vaikkapa penkan muodot näkyvät jo komeasti. Lisäksi esimerkiksi satelliittikuvien avulla voi analysoida eri kohteiden potentiaalia kalapaikkana ilman, että edes käy paikan päällä”, Salonen vinkkaa.

LightHouse-kartasto kattaa Australian, Pohjois-Amerikan ja suurimman osan Eurooppaa. Esimerkiksi Suomen merialue ja järvet löytyvät microSD-muistikortille valmiiksi ladattuna. Ostoksen mukana tulee SD-adapteri. Kortin kapasiteetti on 32 GB. Kortti on välittömästi käyttökelpoinen Raymarine Axiom- tai Element-karttaplotterin kortinlukijoissa.

Kuluttajan on mahdollista ostaa LightHouse-kartat joko Raymarinen paikalliselta jälleenmyyjältä tai nettikaupasta (charts/lighthouse-charts.html). Ladattava LightHouse-kartta on mahdollista ottaa käyttöön joko niin, että lataa kartta-aineiston pc:llä netistä (https://chartstore.raymarine.com) kortille.

Toinen vaihtoehto on ladata mobiiliin (älypuhelin/tabletti) RayConnect-sovellus omasta sovelluskaupasta (Appstore/GooglePlay) ja sitä hyväksikäyttäen ladata kartta Axiom+, Axiom XL tai Axiom Pro -karttaplotterin muistiin. Molempia vaihtoehtoja ei voi käyttää, sillä latauskoodi (Voucher Code) käytetään molemmissa tapauksissa.

Lisätietoja Raymarine LightHouse -kartoista löytyy maahantuojan nettisivuilta.