Uusi Buster X -alumiinivene on suunniteltu monipuoliseen veneilyyn

Buster X:n vakiovarusteisiin kuuluvat mm. Buster Q -älynäyttö, elektroninen Navinocs-kartasto ja uistelunopeuden säädin.

Busterin suosikkimalleihin kuuluva Buster X on uudistunut veneilykaudelle 2021. Uudistuksessa X sai valmistajan isommista venemalleista tuttuja ominaisuuksia kuten kokonaan alumiinisen turkin sekä ruostumattomasta teräksestä valmistetut kaiteet.

”Uutta Buster X -mallia suunniteltaessa tavoitteena on ollut etenkin käyttömukavuuden lisääminen ja monipuolisen veneilyn mahdollistaminen. Pohjoismaissa samalla veneellä retkeillään, käydään kalassa ja viedään kesämökille paitsi koko perhe myös rakennustarvikkeita”, Busterin markkinointipäällikkö Johan Finnberg kertoo.

Buster X on 5,35 metriä pitkä seitsemälle hengelle suunniteltu avovene, joka on alumiinirakenteensa ansiosta kevyt, mutta kestävä ja huoleton ylläpidettävä. Rungon paino on vain 480 kiloa ja Yamaha F70 AETL -moottorin kanssa yhdistelmän paino jää 600 kiloon, joten venettä on helppo käsitellä sekä laiturissa että rannalla.

Veneen vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa Buster Q -älynäyttö sekä elektroninen Navionics-kartasto. Kymmentuumainen kirkas näyttö kertoo veneen nopeuden ja moottorin kierrosnopeuden lisäksi veneen tarkan sijainnin ja mahdollistaa reittisuunnittelun.

Q:n ominaisuuksia voi lisäksi täydentää lukuisilla lisävarusteilla, kuten esimerkiksi kaikuluotaimella ja Raymarinen tarkalla kalakaiulla. Buster X:n uusiin vakiovarusteisiin kuuluu uistelunopeuden säädin, joka mahdollistaa hitaan etenemisen ja tarkan kulkunopeuden säädön moottorin pienillä kierrosnopeuksilla.

Kuljettajan ja kartturin istuimet ovat uudessa X:ssä samanlaiset kuin isommassa Buster XL:ssä. Veneen takaosassa on uusi, leveä alumiininen penkki, jonka sisällä on runsaasti säilytystilaa. Pulpettien välinen kiinteä ovi suojaa matkustamon viimalta ja roiskeilta. Lisäksi kuljettajan pulpetissa on vakiona virran ulosotto sekä usb-liitännästä ladattaville laitteille että 12 voltin jännitettä käyttäville varusteille.

Buster X 2021: Pituus: 5,35 m, Leveys: 2,01 m, Henkilömäärä: 7, Kantavuus: 535 kg, Paino ilman moottoria: 480 kg, Moottorin tehoalue: 60-70 hv, Polttoainetankin tilavuus: 100 litraa, Suurin nopeus: noin 31 solmua.