Uusi kääriytyvä Tuohix-viehesuoja estää koukkusotkut

Tuohix-viehesuojia avattuna ja rullattuna.

Viikin raksistaan tunnettu Tuohia Oy on tuonut markkinoille viehekalastajien elämää suuresti helpottavan uutuustuotteen, kääriytyvän Tuohix-viehesuojan. Sen avulla siirtyminen käyttövalmiiden heitto- tai uistelukalastusvälineiden kanssa paikasta toiseen sujuu vaivattomasti.

”Jokainen kalastuksen harrastaja tietää, kuinka hankalia vieheet koukkuineen voivat olla, kun siirrytään paikasta toiseen. Vieheiden irrottaminen ja uistinpakkiin laittaminen sekä uudestaan kiinnittäminen siimaan on työlästä. Toisaalta jos sitä ei tee, ovat vieheiden koukut alttiita tarttumaan joka paikkaan ja sotkeutumaan toisiinsa liikkeellä oltaessa”, Tero Tuohimetsä Tuohia Oy:stä sanoo.

Ratkaisuksi tähän pulmaan Tuohimetsä kehitti kahden vuoden ja kesän aikana toimivan ratkaisun, kääriytyvän viehesuojan. Sen avulla kalastusvälineet saa pysymään järjestyksessä ja hyväkuntoisina perille asti. Suoja on helppo asentaa ja se pitää koukkujen lisäksi myös vaikkapa raksit ja houkutuslevyt jämäkästi paikallaan niin käveltäessä kuin paikasta toiseen veneellä tai autolla ajettaessa.

Tuohix-viehesuojan koko on avattuna 23×23 cm. Rullalla sen pituus on 23 cm ja paksuus 2,5 cm. Sen sisään mahtuu halkaisijaltaan jopa noin 6-7 cm paksu esine. Suoja on valmistettu koukkuja kestävästä kankaasta. Kangasta ei tarvitse kääriä käsin, vaan se kääriytyy itsekseen suojattavan esineen ympärille eräänlaisen jousimekanismin avulla.

Lisätietoja