Uusia ohjelmistopäivityksiä Lowrancelta

FishReveal™-ominaisuuden avulla yksittäiset kalat erottuvat aikaisempaa paremmin.

Lowrance® on julkistanut ohjelmistopäivityksen HDS Carbon™, HDS Gen3 ja Elite-Ti-laitteille. Päivitys sisältää parannuksia kaikuluotaimeen, automaattiseen reititykseen ja C-MAP®-karttoihin.

FishReveal™ on uusi kaikuluotainominaisuus, jonka avulla yksittäiset kalat on helpompi nähdä DownScan Imaging™ -näkymässä. Perinteisessä CHIRP-näkymässä kalat erottuvat voimakkaina kaarina, mutta rakenteiden yksityiskohtien erottelu on heikompaa.

DownScan-näkymällä sen sijaan saadaan pohjasta ja vedenalaisista rakenteista yksityiskohdat esiin valokuvamaisella tarkkuudella, mutta kalat näkyvät pieninä pisteinä. FishReveal™ yhdistää siten CHIRP- ja DownScan-teknologioiden parhaat puolet yhteen näkymään poistaen tarpeen jaetulle näytölle siitä aiheutuville tulkinnoille.

Päivityksen jälkeen HDS Carbon -sarjan laitteiden näkymät voivat näyttää erittäin värikkäitä kuvia parannetulla yksityiskohtien erottelulla ja kontrastilla. Tämä laajentaa nähtävissä olevan kantamaa ja mahdollistaa kohteiden erottumisen varjoista yli 30 metrin päähän veneestä.

C-MAP Easy Routing -reitityksen avulla voi automaattisen reitityksen avulla navigoida nopeammin ja helpommin. Tämä uusi ominaisuus valitsee automaattisesti lyhimmän ja turvallisimman reitin perustuen veneen syväykseen, leveyteen ja korkeuteen. Ominaisuuden käyttäminen vaatii C-MAP MAX-N+karttakortin.

C-MAP-navigointipaketin kartat muuttuvat päivityksen ansiosta merkittävästi helpommin luettavaksi. Edut tulevat parhaiten esiin lähellä rannikkoa, jossa kartoissa käytetyt värit maalle, satamille, ankkurointialueille, vedelle ja kanaaleille on selkeästi eroteltu, ja myös syvyyskäyrät erottuvat hyvin. Tämän ansiosta on helpompaa hahmottaa veneen sijainti suhteessa kanaaleihin, merimerkkeihin tai vaikkapa niemenkärkiin.

Lisätietoja: www.lowrance.eu/fi.