Uutta Kuusamon uistimelta: Maineikkaasta pienestä Helmi Räsäsestä aiempaa pitkäheittoisempi malli

Kuvassa ylinnä kaksi Helmi Räsäsen uutta 50-millistä ja 14-grammaista uutuusviehettä. Alinna alumiininen Helmi Räsänen, joka painaa vain 5 grammaa.

Kuusamon uistimen maineikas Helmi Räsänen on osoittautunut vuosikymmenten aikana vastustamattomaksi houkuttimeksi petokaloille. Nyt siitä on kehitetty aiempaa painavampi ja pitkäheittoisempi malli.

Uutuuden ominaisuudet ovat parhaimmillaan koskilla ja vesissä, joissa pitkä heitto auttaa tavoittamaan kalan. Esimerkiksi pohjoisen kirkasvetisillä tunturijärvillä heittopituudella on iso merkitys ja painava pikku-Räsänen toimii erityisen hyvin rautujahdissa. Raudun lisäksi viehettä kannattaa tarjoilla kirjolohelle, taimenelle, harjukselle ja ahvenelle.

Koko: 50 mm/14 g. Viisi värivaihtoehtoa.

Tämän kesän uutuuksia on myös Helmi Räsäsen alumiininen, vain 5-grammainen malli. Se on omimmillaan silloin, kun hidas välähtelevä uppoaminen ja uinti on juuri sitä, mikä herättää ahvenen kiinnostuksen.

Uistin toimii parhaiten ns. leijapeltinä kelaamalla ja väliin pysäyttelemällä. Heittelyn lisäksi se sopii mainiosti soutu-uisteluun, ja sitä kannattaa ahvenen lisäksi tarjota muillekin petokaloille.

Koko: 50 mm/5 g. Viisi värivaihtoehtoa.

Uusia värejä

Kuusamo uistimen vieheisiin on tullut myös uusia värejä. Esimerkiksi Kruunu Helmen uusi savumuikkuväri on suunniteltu jalokalan pyyntiin niin merellä, järvillä kuin joillakin. Tämä uusi, vedessä hyvin erottuva väri yhdistettynä Kruunun sulavaan ja houkuttelevaan uintiin on osoittautunut erityisen tehokkaaksi meritaimenen heittokalastuksessa.

Kruunu Helmi uudessa savumuikkuvärissään.

Painava (26 grammaa) Professor 2 Helmi tunnetaan yleislusikkana kaikkien petokalojen kalastuksessa. Sen kahdesta uudesta väristä haukea imitoiva innostaa hauet ottamaan vieheeseen. Savumuikkuväri puolestaan toimii lohikaloille, mutta myös kuhat ja ahvenet siihen iskevät hanakasti.

Lisätietoja

Professor 2 Helmi haukea imitoivassa savumuikkuvärissä.