Uutuussanko Orthex on valmistettu vanhoista kalaverkoista

Väriltään tummanvihreät Orthex-sangot sopivat otettaviksi mukaan esimerkiksi kalareissulle, puutarhaan tai metsään. Ne on valmistettu vanhoista, käytöstä poistetuista kalaverkoista.

Uuden kotimaisen Orthex-sangon raaka-aineena on käytetty vanhoja, käytöstä poistettuja kalaverkkoja. Tämän ansiosta uutuusämpärin hiilijalanjälki on 80 prosenttia pienempi kuin aivan uudesta muovimateriaalista tehdyillä tuotteilla.

Hiilijalanjäljen pienentämisen ohella uutuusämpäri Orthex ehkäisee merten roskaantumista, sillä se valmistetaan kierrätysmateriaaliksi kerätyistä kalaverkoista, joita päätyy suuria määriä osaksi merien muoviroskalauttoja.

”Ämpäreissämme käytetty raaka-aine on peräisin Skandinavian, Brittein saarten ja Pohjois-Euroopan satamista, joissa kalastajilta kerätään maksutta kalastusverkot ja -köydet, jotka muuten helposti heitettäisiin mereen tai jätettäisiin rannalle kierrätysmaksuja kaihdettaessa”, Orthex Groupin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew kertoo.

Hänen mukaansa kalaverkoista valmistetun uusiomuovin hiilidioksidipäästöt ovat 82,4 prosenttia pienemmät kuin ns. neitseellisen muovin. Laskelmissa on otettu huomioon jopa raaka-ainekuljetuksen aiheuttamat päästöt.

Orthex pyrkii olemaan edelläkävijä muovituotteiden vastuullisessa valmistuksessa. ”Vuoteen 2020 tavoitteena on, että 20 prosenttia tuotannostamme on valmistettu kierrätys- tai biopohjaisista raaka-aineista. Lisäksi valmistamme tuotteemme kestämään vuosikymmeniä ja haemme jatkuvasti uusia ratkaisuja vastuullisempien tuotteiden valmistamiseksi”, Rosenlew sanoo.

Uutta Orthex-sankoa myydään Prismoissa ja Kodin Terroissa. Orthex ja S-ryhmä lahjoittavat jokaisesta myydystä sangosta 0,24 euroa WWF:n Itämeren suojelutyölle.