Uutuusvieheitä Tampereen Kalastusvälineeltä

Jason Happy Duck on 16-senttinen "sorsanpoika", jolla voi kalastaa myös kaislikon keskeltä vieheen selkäpuolelle kääntyvien koukkujen ansiosta.

Crazy Fish Nimble -rapujgit on muotoiltu niin, että jigin uidessa myös ”ravun” sakset ovat liikkeessä. Jigiä on saatavissa neljässä koossa, joista pienin, nelisenttinen mikrojigi, on kehitetty erityisesti ahvenelle ja jalokaloille. Varsinkin huonolla syönnillä ”pikkurapu” voi pelastaa päivän.

Normaalikoko (6,5 cm) taas sopii ahvenen kalastukseen ja 10-senttisellä jigillä tavoitellaan kuhia ja suurahvenia. Valikoimassa on lisäksi vielä suuremmille petokaloille 12,5-senttinen vaihtoehto, jonka uintiliike on todella voimakas.

Näissä rapujigeissä voidaan käyttää normaalia jigipäätä, mutta parhaan uintiliikkeen saa käyttämällä ”cheburaska”-tyylistä Flex Head -jigipäätä ja suurisilmäistä Crazy Fish -jigikoukkua, jolloin jigi ui täysin vapaasti. Flex Head -jigipäällä on myös mahdollista käyttää suurisilmäistä Crazy Fish offset -koukkua, jonka voi piilottaa jigin selkäuraan ruohikkoisissa tai kivikkoisissa paikoissa kalastettaessa.

Crazy Fish Nimble -rapujigejä on saatavana neljässä koossa, joista pienimmät sopivat ahvenen sekä toisaalta lohikalojen pyytämiseen, suurimmat taas kuhalle ja hauelle.

Wob-Art-vaappuja Puolasta

Wob-Art-vieheet ovat laadukkaita, puolalaisen Mariusz Wanatowiczin käsityönä valmistamia vaappuja, jotka erottuvat massasta malleillaan ja viimeistelyllään. Mallisto sisältää huipputason koskikalastus-, kuha-, ahven- ja toutainvaappujen lisäksi erilaisia jäljitelmiä koppakuoriaisista, suursukeltajista ja hiiristä.

Esimerkiksi 5,5-senttinen Wob-Art Rat on hiirtä muistuttava yksikoukkuinen pintaviehe, jonka uintiliike vastaa hyvin esikuvaansa. Kelluvan 10-grammaisen vieheen pystyy vaivattomasti heittämään peruskalastusvälineillä.

Se on varustettu tukevalla kolmihaarakoukulla hauenkalastusta ajatellen. Koukun voi myös vaihtaa pienempään vieheen uinnin kärsimättä. Silloin se toimii myös taimenvieheenä. ”Hiirtä” on saatavana kahdessa luonnollisessa värissä ja valkoisena albiinona.

Wob-Art Rat on hiirtä matkiva 5,5-senttinen pintaviehe.

Wob-Art Beetlet ovat erilaisia pieniä (3 cm/4 g) suursukeltaja-, malluais- ja leppäkerttuimitaatioita. Muualla Euroopassa kuoriaisvaappuja käytetään suurten särkikalojen heittokalastuksessa. Lisäksi Beetlejä kannattaa tarjoilla ahvenille ja hauille, mutta myös kirjolohille sekä harjuksille ja taimenille.

Wob Art Beetlet ovat pieniä ”kuoriaisvieheitä”, joilla heittokalastetaan erityisesti isoja särkikaloja.

Jason Happy Duck on 16-senttinen sorsanpoikasta matkiva pintaviehe, jonka rungon etuosa on valmistettu kestävästä kovamuovista ja nivelletty takaosan kumirunkoon. Tämä ”sorsanpoika” painaa 23 grammaa, joten sen saa lentämään pitkälle myös tavanomaisilla peruskalastusvälineillä.

Viehettä voi uittaa monipuolisesti jerkkaamalla, kovaa kelaamalla ja epäsäännöllisesti pysäyttelemällä. Tukevat koukut kääntyvät vieheen selkäpuolelle suojaan, mikä mahdollistaa haukien narraamisen kaislikon keskeltäkin.

Maahantuonti ja lisätiedot: Tampereen Kalastusväline Oy/Kalastus-Suomi, Ideapark Lempäälä, puh. 010 2351 500, info@kalastussuomi.fi ja https://www.kalastussuomi.fi/.