Tietosuojalauseke

Tietosuojakäytäntö

Päivitetty 3.3.2018
Käsittelemme henkilötietoja luottamuksellisesti ja uuden EU:n tietosuoja-
asetuksen mukaisesti.
Tässä tietosuojalausekkeessa on kerrottu, millaisia tietoja verkkopalvelun
käyttäjästä kerätään, mihin niitä käytetään ja mitä
vaikutusmahdollisuuksia käyttäjällä on.

1. Keräämämme henkilökohtaiset tiedot
1.1. Käyttäjän itse antamat tiedot, esimerkiksi

  • nimi
  • sähköpostiosoite
  • osoitetiedot
  • puhelinnumero

1.2. Verkkopalveluiden käytöstä havaitut tiedot

  • verkkopalvelun selaustietoja
  • verkkopalvelun käyttötietoja (esimerkiksi käyttäjän tulotapa
    palveluun, selain- ja laitetieto, evästetunniste, palvelussa vietetty
    aika, maantieteellinen sijainti)
  • mainokset, jotka on näytetty sekä tiedot mainosten klikkaamisesta

2. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään?
Käsittelemme henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin
käyttötarkoituksiin:

  • Keräämme käyttäjien suostumuksella henkilötietoja, jotta voimme
    vastaanottaa lehden tilauksen tai osoitteenmuutoksen.
  • Keräämme käyttäjien suostumuksella sähköpostiosoitteet, jotta voimme
    lähettää heille uutisia ja tietoa palveluistamme ja tuotteistamme.
  • Keräämme tietoa verkkosivuston käyttötavoista, jotta voimme parantaa
    ja kehittää palvelua.
  • Keräämme tietoa verkkosivuston kävijöistä, jotta voimme kohdentaa
    hänelle häntä mahdollisesti kiinnostavia tuotteita, palveluita sekä
    tarjouksia eri viestintäkanavia hyödyntäen.

3. Kolmannet osapuolet
Käytämme muutamien kolmansien osapuolien palveluita. Osapuolet ovat
aina tarkasti valittuja, jotta voimme olla varmoja, että he myös
noudattavat EU:n tietosuojalakia. Nämä osapuolet sijaitsevat USA:ssa ja
soveltavat EU:n tietosuojalakiin mukautuvaa EU-U.S Privacy Shield lakia.
Palvelu voi sisältää myös kolmansien osapuolten, kuten mittaus- ja
seurantapalveluiden sekä mainosverkostojen evästeitä. Tutustu
tarkempaan evästekäytäntöömme täällä.

3.1. WP Engine
Tämä verkkosivusto hostataan WP Engine:n palvelimella. WP Engine on
sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojalakia. Sivustoa suojataan mm.
seuraavilla tavoilla: sivusto on 24/7 valvonnassa, HTTPS-suojaus,
säännölliset päivitykset, kerättyjä tietoja säilytetään tietokannoissa, jotka
on suojattu mm. palomuurein, salaustekniikoin sekä rajoitetun
kulunvalvonnan ja käyttöoikeuksien avulla.
Lisätietoja WP Enginen ehdoista voi lukea täältä.

3.2. Google Analytics
Käytämme verkkopalvelussamme Google Analyticsiä mittaamaan
verkkopalveluidemme käyttöä. Google Analytics, voi asettaa evästeitä
käyttäjän laitteelle kerätäkseen tietoja esimerkiksi sivuston
kävijämäärästä. Tietoja voidaan myös käyttää, jotta voidaan näyttää
kävijää todennäköisesti kiinnostavaa mainontaa. Eväste (“cookie”) on
pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle.
Evästeet sisältävät usein nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla
tunnistetaan ja lasketaan sivustollamme vierailevat selaimet.
Tutustu tarkempaan evästekäytäntöömme täällä.
Lisätietoja Google Analyticsin ehdoista voi lukea täältä.

3.5. Yhteisöliitännäiset
Verkkopalvelussamme on käytössä yhteisöliitännäisiä, kuten Facebookin,
Twitterin tai Instagramin Tykkää tai Jaa-painikkeita. Tällaiset
yhteisöliitännäispainikkeet näkyvät palvelussamme, mutta niiden sisältö
tulee suoraan painikkeen lähteestä. Yhteisöliitännäinen tunnistaa, että
käyttäjä on kirjautuneena kyseiseen palveluun, jolloin sivu näyttää
räätälöidyn sisällön liitännäisessä. Yhteisöliitännäiset eivät näytä
räätälöityä sisältöä, jos käyttäjä ei ole kirjautunut kyseiseen palveluun.
Yhteisöliitännäisten palvelut voivat kerätä tietoa kävijän vierailusta
voimassaolevien yksityisyydensuojaehtojensa mukaisesti.

4. Kuinka kauan tietojani säilytetään?
Kerättyjä tietoja säilytetään vain sen ajan kuin on tarpeen.

5. Miten henkilötietoni suojataan?
Käytämme tarpeellisia teknisiä tietoturvakeinoja henkilötietojen
suojaamiseksi. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien,
salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen
kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön
valvonta, salaustekniikoiden käyttö ja henkilötietojen käsittelyyn
osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen. Huolehdimme myös, että kaikki
alihankkijamme noudattavat EU:n määrittelemää tietosuojalakia.

6. Linkit muihin verkkosivuihin
Emme vastaa verkkosivustoomme linkitettyjen, ulkopuolisten tahojen
ylläpitämien sisältöjen yksityisyydensuojakäytännöistä tai sisällöistä,
emmekä laillisuudesta ja hallinnosta. Jos huomaat, että linkittämillämme
verkkosivuilla on laitonta tai loukkaavaa sisältöä, olemme kiitollisia
palautteesta.

7. Millaisia vaikutusmahdollisuuksia minulla on?
Olemme sitoutuneita tarjoamaan käyttäjillemme valintoja ja
hallintamahdollisuuksia tietosuojaan liittyen.

7.1. Suoramarkkinointikielto
Käyttäjällä on oikeus kieltää tietojensa käyttö suoramainontaan,
etämyyntiin ja muuhun suoramarkkinointiin liittyen ottamalla yhteyttä
meihin: Ismo Malin, ismo.malin@vapaa-ajankalastaja.fi, 050 577 4656.

7.2. Tietojen tarkastaminen
Käyttäjällä on oikeus tarkastaa hänestä tallennetut henkilötiedot.
Käyttäjän pyynnöstä poistamme tai täydennämme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset tai vanhentuneet henkilötiedot. Käyttäjä voi päivittää
ja/tai tarkastaa henkilötietonsa ottamalla yhteyttä meihin.

7.3. Evästeiden estäminen
Käyttäjä voi tyhjentää selaimeensa tallentuneet evästeet selaimen
asetuksista. Evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa
palveluidemme toiminnallisuuteen.
Tutustu tarkempaan evästekäytäntöömme täällä.
Rekisterinpitäjänä toimii Vapaa-ajankalastajien Kustannus Oy. Käyttäjä
voi milloin tahansa ottaa yhteyttä seuraavia yhteystietoja käyttäen:

Ismo Malin
ismo.malin@vapaa-ajankalastaja.fi
puh. 050 577 4656