Heitto- ja vetouistelumestaruuksista kilpailtiin Joroisissa – Ahvenet ratkaisivat lauantaina ja hauet sunnuntaina

SM-heittokalastuskilpailu sujui iloisissa merkeissä.

Joroisissa ratkottiin SM-heitto- ja SVK:n vetouistelumestaruudet 14-15.7. Perinteiseen tapaan lauantaina käytiin heittokisa ja sunnuntaina vetouisteltiin. Lisäksi molempien päivien yhteistuloksissa eniten kalaa saanut venekunta kruunattiin Vuoden uistelija -tittelillä.

Lauantaina Joroisselällä järjestetyssä heittokisassa kalaa nousi 266 kg ja sunnuntain vetokisassa Jorois-, Keri- ja Haapaselkien alueelta 240 kg. Suurin osa saaliista oli haukia, mutta myös komeita ahvensaaliita tuotiin puntariin molempina päivinä. Kuhia saaliista oli vajaat 20 kiloa.

Kilpailut päästiin käymään tälle kesälle poikkeuksellisen mukavissa olosuhteissa, sillä tuuli pysytteli kaiken aikaa kohtuullisena. Eikä vettäkään taivaalta tullut kuin vähän aikaa sunnuntain vetokisassa.

Joroisten heitto- ja vetouistelukilpailujen saaliista pääosa oli haukea, mutta myös ahvenia tuotiin punnittavaksi.

Yksi ahven ratkaisi lauantaina

Lauantaina kilpailu SM-mitaleista oli äärimmäisen tiukkaa. Kolme venekuntaa toi saalista puntariin yli 20 kiloa ja ensimmäisen ja toisen venekunnan saaliin välinen ero oli ainoastaan 390 grammaa eli yhden ahvenen verran. Ahvenet ratkaisivatkin tänä vuonna heittokisan ykkös- ja kakkossijat, sillä molemmilla venekunnilla saaliista ahvenia oli yli kymmenen kiloa.

Lauantaina voiton vei venekunta Mika Pitkänen-Henry Purhonen 24 kg saaliilla. Toiseksi tulivat Jukka Salonen ja Esko Rantanen (23,610kg) ja kolmanneksi Jukka Kontkanen ja Petri Nivanaho (20,938kg).

SM-heittokalastuskilpailun mitalistit mallia 2019.

Hauet ratkaisivat sunnuntaina

Sunnuntain vetokisa ratkaistiin hauilla ja ainoan yli 40 kilon saaliin kalasti Timo Suikan ja Reijo Airaksisen venekunta. Toiseksi tulivat Toni ja Jouni Neuvonen. Kolmanneksi suurimman saaliin uistelivat Mika Sainio ja Markku Tanskanen.

SVK:n vetouistelumestaruuskilpailun mitalistit.

Molempina päivinä voiton veivät Vapa Varkautta edustavat venekunnat. Joukkuekilpailussa Itä-Päijänteen Kalakavereiden joukkueet saivat suurimman yhteissaaliin molempina päivinä. Vuoden uistelija -tittelin kalastivat jälleen itselleen Itä-Päijänteen Kalakavereiden Toni ja Jouni Neuvonen.

Vapa Varkaus vastasi hyvin sujuneista kisajärjestelyistä.

Teksti ja kuvat: Janne Tarkiainen

Vuoden uistelijat Toni ja Jouni Neuvonen valmistautumassa heittokisan lähtöön.

Tulokset

SM-heittokalastus

SVK:n vetouistelumestaruus

Itä-Päijänteen Kalakaverit vei joukkuemestaruuden vetouistelussa.