Kala söi hyvin SM-särkipilkissä Pien-Saimaalla – Jopa yli 10 kilon saalispussi tuotiin puntariin

Seulajonolla riitti pituutta SM-särkipilkissä Pien-Saimaalla Lappeenrannassa.

Maamme eturivin särjenpilkkijät kokoontuivat kisailemaan Suomen mestaruuksista Lappeenrantaan Pien-Saimaalle 17. maaliskuuta. Kilpailuun osallistui 189 pilkkijää ympäri Suomen.

Pakkasesta ei ollut tällä kertaa kisailijoille haittaa, vaan keli oli plussalla koko päivän. Kala söi hyvin, ja jopa yksi kymmenen kilon ylitys kisassa nähtiin. Hyvin sujuneista kisajärjestetyistä vastasi tänä vuonna Lappeenrannan Urheilukalastajat.

Vanhempaa ja kokeneempaa kalastajakaartia kilpailussa edusti imatralainen Kyösti Härkönen. Hän on kiertänyt pilkkijäitä jo vuosikymmenten ajan.

Viisikymmentä vuotta pilkkimistä

”Viisikymmentä vuotta on tullut pilkillä juostua, välillä kisoissa ja välillä ihan muuten vain. Monta reissua olenkin ennättänyt jo tähän ikään heittää”, yli 80-vuotias hyväntuulinen Kyösti kertoi narratessaan kaloja avannosta.

”Tällä kertaa ei tullut pitkä kisamatka, kun tuosta Imatralta tänne ajeltiin. Viikolla käytiin ensin Pohjois-Karjalan puolella eläkeläisten mestaruuskisoissa”, kova kalamies tokaisi hymyssä suin ja jatkoi pilkkimistä.

Kokenut imatralainen Kyösti Härkönen on kiertänyt pilkkijäitä jo vuosikymmenten ajan.

Mikko Ihalaisella painavin kalapussi

Kilpailun suurimman ja koko kisan ainoan yli kymmenen kilon kalapussin pilkki tänä vuonna Itä-Päijänteen kalakavereiden Mikko Ihalainen. Seuraavaksi suurimmasta saaliista vastasi Pyhäjärven Pilkkijöiden Tarja Manninen liki kahdeksan kilon saaliilla.

Kolmanneksi suurimman ja yli seitsemän kilon saaliin toi puntariin Rautaruukin Urheilukalastajien Ismo Karhunen ja neljänneksi painavimman Pohjois-Karjalan Urheilukalastajien Juhani Soininen.

Nuorten sarjoissa yli kolmen kilon saaliiseen ylsivät Porvoon Talvionkijoiden Ilja Inberg ja Pohjois-Karjalan Urheilukalastajien Petrus Kajova.

Tulokset

Teksti ja kuvat: Janne Tarkiainen

SM-särkipilkki kisattiin harmaassa plussakelissä 17. maaliskuuta Pien-Saimaalla.
SM-särkipilkissä kala oli hyvällä syönnillä.