Rääkkylän SM-särkipilkissä tasaisia mitalitaistoja – myös isot ahvenet syönnillä Suuri-Onkamolla

Kaikkiaan kilpailijat saivat särkikaloja SM-särkipilkissä 130 kiloa. Saaliin joukossa oli lisäksi isoja ahvenia ja pieniä kiiskiä.

Särkipilkin SM-mitaleista kisattiin Suuri-Onkamojärvellä Rääkkylässä lauantaina 3. maaliskuuta. Kilpailut aloitettiin reippaassa pakkassäässä, mutta auringonpaiste lauhdutti kelin kevään komeimmaksi päivän mittaan.

Kilpailu voitosta oli tasaväkinen niin miehissä kuin naisissakin. Sen sijaan miesveteraanien sarjan voittanut Reijo Turunen veti selvän eron muihin pyytämällä koko kisojen suurimman, liki viiden kilon saaliin. Särkikalojen lisäksi monen kilpailijan koukkuun otti myös isoja ahvenia ja pieniä kiiskejä.

SM-kullan omassa sarjassaan pilkkivät Varpu Korhonen, Aila Heiskanen, Eeli Turunen, Jesse Lehtosaari, Mikko Hartikainen, Joona Myller ja Reijo Turunen. Särkikaloja jään paremmalle puolelle kilpailijat nostivat kaikkiaan 130 kiloa.

Isot ahvenet pääsivät pannulle

Miesten sarjassa toiseksi tullut innokas pilkkimies Juha Pohjonen kalasti noin 1,5 kilometrin päässä lähtörannasta. Ensimäistä kertaa SM-särkipilkkiin osallistuneen Pohjosen paikanvalinta Suuri-Onkamolla osui kohdalleen, sillä saalista kertyi ja hopeamitali oli kotiin viemisinä kisapäivän päätteeksi.

Bonuksena Juhalla oli myös komeita ahvenia. ”Nämä isommat ahvenet pääsevät pannulle”, Juha kommentoi ja onki samalla uusia konttiinsa.

Teksti ja kuvat: Janne Tarkiainen

Tulokset

Juha Pohjosen SM-särkipilkissä saamat isot ahvenet päätyivät paistinpannulle.