Etelä-Suomi antoi tiukan vastuksen – Toimintakisapytty jäi Lounais-Suomeen!

"Mikä ihme tämä on?" Etelä-Savon joukkue pohtii kalantunnistuksessa.

Juokse, juokse kovempaa! Tule tänne päin onkimaan ja laita kohoa ylemmäs! Tällaiset ohjeet ja kannustushuudot raikuivat 1. ja 2. syyskuuta Särkisalon Klippulassa ja Förbyn satamassa kisatussa nuorten SM-toimintakilpailussa.

Lounais-Suomen piiri oli saanut kisojen järjestelyvastuun edellisvuoden kisavoiton myötä. Tänä syksynä kisaan osallistui mukavasti kymmenen joukkuetta kuudesta eri vapaa-ajankalastajapiiristä.

Tuttuun tapaan taitoja miteltiin kalaviestissä, taitoviestissä, tarkkuusheitossa, kalantunnistuksessa ja tietokisassa. Järjestäjän omana tehtävänä oli Vetikon Jukan ideoima risukeittimien kasaaminen ja veden keittäminen.

Hieman kostea ilma herätti ennen järjestäjän tehtävän aloittamista pieniä epäilyksiä, miten nuoret saavat tulet sytytettyä luonnonmateriaaleista, mutta epäilys oli turha. Jokaisella joukkueella vesi kiehui alle 20 minuutin ajassa.

Risukeittimet kasattiin ja vesi kiehui nopeasti järjestäjän tehtävässä.

Ensi vuonna kisataan uudesta pytystä

Kisa oli muutenkin kovatasoinen ja joukkueet selvisivät tehtävistä upeasti. Kilpailun kärki erottui melko selvästi jo lauantain neljän tehtävän aikana ja vaikutti selvältä, että Lounais-Suomen ja Etelä-Suomen 1-joukkuet kisaavat mestaruudesta ja kolmannesta ratkaisevasta kiinnityksestä kiertopalkintoon. Eroa oli vain puoli pistettä Lounais-Suomen eduksi.

Sunnuntain ensimmäisessä tehtävässä tilanne jo kääntyi, mutta toisessa ja ratkaisevassa osakilpailussa eli tarkkuusheitossa Lounais-Suomi nappasi voiton ja ratkaisi kisan edukseen. Tämä tiesi samalla kiertopalkinnon jäämistä Lounais-Suomeen, joten ensi vuonna kisataan uudesta pytystä!

Jos kisa oli kärjessä tiukka, niin taistelu pronssimitaleista ja muista sijoituksista oli myös huipputasainen. Lopulta Pohjanmaa selvisi pronssille puolen pisteen erolla Etelä-Suomen 2-joukkueeseen ja viidenneksi sijoittunut Kaakkois-Suomikin hävisi vain kaksi pistettä.

Lounais-Suomen voitto merkitsi kisapytyn jäämistä pysyvästi piirin haltuun. Ensi vuonna kisataan uudesta palkintopokaalista.

Erinomainen ilmapiiri

Ilmapiiri oli jälleen kilpailussa erinomainen ja nuoret kannustivat toisiaan hyviin suorituksiin. Meri oli antoisa myös kilpailun ulkopuolella ja komeita ahvenia fileoitiin kotiin viemisiksi.

Kiitos Lounais-Suomen piirille kisojen isännöinnistä ja erityiskiitos emännille Sarille, Tiinalle ja Eevalle. Kenties Särkisalossa kisataan myös ensi vuonna, sillä kisojen järjestelyoikeus jäi voiton myötä edelleen Lounais-Suomeen.

Tulokset

Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa!

Teksti: Janne Rautanen, Kuvat: Ira Ådahl-Rautanen

Rantakäärme herätti ihastusta kunniakierroksellaan Förbyn satamassa taitoviestin aikana.