Helsingin Street Fishing -kilpailu oli nuorten juhlaa – Venla ja Vili ovat Stadin uudet Kalakunkut

Vuoden 2019 Stadin Kalakunkut ovat Venla ja Vili Lillman. Heille myös annettiin parhaiten menestyneen puhtaan nuorisojoukkueen palkinto.

Helsingin Street Fishing -kilpailu käytiin jo toista kertaa peräkkäin Kaisaniemenlahden ympäristössä. Kisakeskuksessa riitti vilinää, kun 29 mukaan ilmoittautunutta joukkuetta valmistautui starttiin klo 17.30. Tiedossa oli kolme tuntia tiukkaa kalastusta.

Street Fisihing -kisojen konseptihan on siinä mielessä mukava, että siinä ei kilpailla määristä tai kiloista. Ainoastaan neljän eri kalalajin yhteismitta ratkaisee. Yksi siis kutakin lajia. Usein käy niin, kuten myös tällä kerralla, että mato-onki on se kaikista tehokkain väline.

Vaikka Helsingin alueelta on mahdollista saada huikea määrä eri lajeja, tänä vuonna kala ei ihan parhaalla syönnillä ollut. Vain kuusi joukkuetta pääsi täyteen neljään lajiin. Kaikkinensa saatuja lajeja olivat ahven, lahna, pasuri, särki, salakka ja mustatäplätokko.

Junnuja mukavasti mukana

Tänä vuonna Helsingin kisassa nähtiin myös mukava yllätys, kun mukana oli jopa 12 puhtaasti juniori-ikäisistä koostunutta kahden hengen joukkuetta! Lieneekö Street Fishing -kisojen ennätys.

Heille kisamittaan annetaan yhteensä 10 cm hyvitys, koska jokainen junnu saa 5 cm hyvitystä jo ilmoittautuessaan. Parhaiten pärjänneelle puhtaasti junnuista muodostuvalle joukkueelle oli tarjolla myös erikoispalkinnoksi Deeperin kaikuluotaimet.

Helsingin Street Fishing -kilpailuun osallistui ilahduttavan paljon junioreita.

Tuloslista lopuksi täysin uusiksi

Vaikka Street Fishing -kilpailussa on vain yksi sarja, myös juniori-ikäisillä on tasavertaiset mahdollisuudet pärjätä, sillä kalastusvälineistä mato-ongella pärjää ihan hyvin ja senttihyvitykset tasoittavat myös tilannetta aikuisiin nähden. Tämän vuoden kisa todisti asian, sillä kolmessa parhaiten sijoittuneessa joukkueessa oli vain yksi aikuinen!

Voiton veivät Lillmanin sisarukset – yhdeksänvuotias Venla ja vuotta vanhempi Vili. Heistä tuli samalla myös vuoden 2019 Stadin Kalakunkkuja.

Jännitys säilyi kisassa aivan loppuun asti. Kisan aikana osa joukkueista lähetti kaloista kuvia, joista tallennettiin mitta tuloskorttiin. Lopputulos vaikutti jo selvältä, mutta kun kisan päätyttyä loput joukkueeet tulivat mittauttamaan kalojaan, menikin tuloslista aivan uusiksi.

Vaikkei kala ihan parhaalla syönnillä ollutkaan, riitti mittauspaikalla sutinaa.

Street Fishing Helsinki 2019 kolme parasta

1. MJK, Venla Lillman (9) ja Vili Lillman (10), 95,5 cm (samalla myös parhaiten pärjännyt puhdas junnujoukkue)
2. Kuuselat, Sami Kuusela (47) ja Kauko Kuusela (11), 90,5 cm.
3. Abborret, Ata Akman (14) ja Akseli Kupila (14), 89 cm.

Mikään kisa ei tietenkään onnistuisi hyvää järjestelyorganisaatiota. Kiitokset siis Lauri Urho (Luke), Tuusulanjärven Urheilukalastajat ja Pornaisten Nuorten Kalastusseura.

Teksti: Mauri Suojanen, Kuvat: Börje Uimonen

Kolme parasta joukkuetta: Vasemmalta kolmanneksi tulleet Ata Akman ja Akseli Kupila joukkueellaan ”Abborret”, voittajat Venla ja Vili Lillman joukkueellaan ”MJK” ja toiseksi sijoittuneet Sami ja Kauko Kuusela joukkueella ”Kuuselat”.