SM-veneonki kisattiin tuulisessa säässä Viitasaarella – Muuruejärvestä nousi runsaasti ahventa ja särkeä

SM-veneongen hallitsevat Suomen mestarit: Eelis ja Jukka Saukkonen Jyväskylästä.

Veneongen Suomen mestaruuksista ongittiin Viitasaaren Muuruejärvellä 17. elokuuta. Kilpailu jouduttiin onkimaan tuulisessa säässä, mutta se ei tahtia haitannut, vaan kalaa saatiin runsaasti.

Kisaan osallistui odotettua vähemmän kilpailijoita. Kun paikalle odotettiin jopa 20-30 venekuntaa, niin kisaan osallistui vain 16 kilpailuparia. Kalaa heille sitten riittikin, sillä yhteensä järvestä nousi ahvenia ja särkiä 248,21 kiloa.

Sää oli tuulinen ja sade ehti kastella osallistujat viimeisen tunnin ajan. Lämpimän ilman ansiosta kilpailijoiden ei silti tarvinnut palella ja sadekin lakkasi sopivasti ennen punnitusta. Alhaalla ollut vesikään ei aiheuttanut ongelmia.

Veneongen SM-kisoissa Viitasaarella tuotiin punnittavaksi yhteensä lähes 250 kiloa särkeä ja ahventa.

Saukkoset Jyväskalasta onkivat voittajiksi

Voittoon kilpailussa onkivat Jyväskalan Eelis Saukkonen ja Jukka Saukkonen. Heidän saaliinsa painoi 35,914 kg. Hopealle pääsivät Iin Kalamiehien Vesa Rahikkala ja Reijo Turunen 32,662 kilolla. Kolmanneksi tulivat Viitasaaren Kalakavereiden Sami Humppi ja Mikko Niskanen 25,266 kilolla.

Kilpailussa palkittiin myös paras naisten venekunta kahvipaketeilla. Palkinnon saivat Raija-Liisa Hämäläinen ja Irma Floor Viitasaaren Kalakavereista.

Tulokset

Teksti ja kuvat: Tiia Jaatinen

Veneongen SM-mitalistit 2019.
Matti ja Tarja Tolvanen sijoittuivat kuudenneksi 20,698 kilon saaliillaan.