Joroisissa SM-morri pilkittiin suotuisissa oloissa – Miesten ykköselle yli viiden kilon saalis

Jaakko Hartikainen Varkaudesta osallistui Valvatusjärvellä ensimmäistä kertaa morripilkinnän SM-kisoihin.

Suomen eturivin morripilkkijät kokoontuivat kilpailemaan Suomen mestaruuksista Joroisten Valvatusjärvelle 4.3.2018. Kilpailuun starttasi 98 osallistujaa ympäri Suomen. Muutaman asteen pakkanen loi suotuisat olosuhteet kilpailulle.

Kuopiolainen Puijon Pilkin jäsen Unto Räsänen on kokenut morrittelija. ”Jo useampana vuosikymmenenä olen huonolla syönnillä morria käyttänyt ja monesti se morri on päivän pelastanut”, Unto kertoi narratessaan Valvatusjärven kaloja.

Pärjääminen vaatii paljon työtä

Aikaisempaa kokemusta SM-morripilkistä Untolla on parin kisan verran. Eikä mies ole turhaan kilpailuihin osallistunut, sillä toisesta näistä kisoistaan hän saavutti voiton omassa sarjassaan.

”Pärjääminen pilkkikisoissa vaatii kovasti työtä, ja paikkatuntemus vaikuttaa paljon sijoitukseen”, ovat kokeneen pilkkimiehen ohjeet, joilla kisoissa pitäisi pärjätä. Tällä kertaa reilu kolmen kilon saalis toi Untolle toisen sijan miesveteraaneissa.

Miesten sarjan voiton ja ainoan koko kisan yli viiden kilon saaliin pilkki Harri Nikula. Naisissa voiton nappasi Elisa Saarela. Veteraanisarjoissa (60 v.) miehistä suurimmasta saaliista vastasi Pertti Eskelinen ja naisista Eija Saarela-Mäkynen. Nuorissa 12-vuotiaiden sarjan voiton vei Gabriel Pakarinen ja 19-vuotiaiden Roni Kuusela.

Teksti ja kuvat: Janne Tarkiainen

Tulokset

Puijon Pilkin kokenut Unto Räsenen sijoittui reilun kolmen kilon saaliillaan sarjassaan toiseksi.
SM-morriin Joroisten Valvatusjärvellä osallistui lähes 100 kilpailijaa ympäri Suomen.