Naisten ja senioreiden SM-perhokalastus tulevilla MM-kisavesillä – Kalaisassa kisassa saaliiksi lähes 900 harjusta

Naisten ja senioreiden perhokalastuksen SM-kilpailut järjestettiin heinäkuussa Kuusinkijoella tulevilla MM-kisavesillä.

Naisten ja senioreiden perhokalastuksen SM-kilpailut järjestettiin Kuusamon Kuusinkijoella 13-14. heinäkuuta. Särkipuron suusta Raatekoskelle ulottuneella kisa-alueella kalastetaan myös ensi vuoden MM-kisoissa. SM-kisaan osallistui 12 naista ja 16 senioria.

Kisa-alue oli jaettu 14 pooliin, joista kuudella kilpailijat kalastivat lauantain ja sunnuntain aikana. Kilpailua edelsi parin viikon mittainen koekalastaminen ja kulkureittien kartoitustyö, joiden pohjalta kilpailun runko lopulta tehtiin. Samalla kartoitettiin alueita myös tulevaa perhokalastuksen MM-2020 kilpailua varten.

Kalaisa kilpailu

Kilpailussa tuli hyvin saalista, sillä kisakalana olleita harjuksia saatiin 894 kpl. Toimivin tapa saada harjus siiman päähän näytti olevan nymfikalastus joko parin vavan mittaisella perukkeella tai jopa vapaasti alavirtaan uittaen.

Myös pintaperhoilla kaloja saatiin sen mukaan, kuinka aurinko näyttäytyi kisajaksojen aikana. Tästä eteenpäin työ ensi vuoden MM-kilpailua varten jatkuu muun muassa kisavesien kartoituksella ja muilla valmisteluilla.

Teksti ja kuva: Petri Virolainen

Tuloksia

Naiset: 1) Maria Tuominen 6 p, 2) Kanerva Kilpelä 6 p, 3) Maija Koistinen 6 p.
Seniorit: 1) Vesa Rissanen 4 p, 2) Petri Virolainen 5 p, 3) Jukka Levänen 5 p.