SM-laituripilkissä Espoossa suomukkaita nousi vähän joka paikasta – yli 10 kilon saalispussi kisan painavin

Espoon Suomenojan venelaiturit tarjosivat ovat puitteet kilpailulle.

Espoon Suomenojalla sijaitsevat laiturit tarjosivat oivat puitteet tämän vuoden SM-laituripilkille. Ennakkotietojen mukaan kilpailuun oli ilmoittautunut 265 pilkkijää, mikä oli totuttua pienempi määrä, mutta syy oli tietenkin kaikkien tiedossa.

Koronan varalta turvaväleistä tiedotettiin useita kertoja heti aamusta ja osalla oli hengityssuojainkin käytössä. Paikka-arvonta sujui hyvässä järjestyksessä ja iloinen kilpailukansa siirtyi pikkuhiljaa laitureille.

Syysaurinko porotti miltei kirkkaalta taivaalta, mutta tuuli oli navakka. Se ei haitannut kalantuloa, päinvastoin. Aloitusmerkin soidessa rupesi suomukkaita nousemaan vähän joka paikassa ja erityisesti alle 12-vuotiaiden nuorten laituripaikassa kävi kunnon vilske.

Pasureita ja yksittäisiä lahnojakin nousi kiitettävällä tahdilla. Hyvä kalantulo auttoi unohtamaan syysviiman ja leveitä hymyjä näkyi useammankin kilpailijan kasvoilla.

Alle 12-vuotiaiden nuorten sarjassa kädet kävivät tiuhaan.

Laurin kalapussilla painoa yli 8 kiloa

Pakollisen tauon jälkeen alkoi toinen erä. Se on totutusti aina tavannut olla ensimmäistä erää hiljaisempi mutta mitäpäs vielä: Kalaa – ja hyvänkokoista sellaista – alkoi heti nousta, joten mitaleita ei ollut vielä jaettu. Tänä vuonna nähtäisiin komeita tuloksia. Se oli selvää.

Alle 12-vuotiaiden sarjassa kullan arvoisesti kalasteli toistamiseen Nummi-Pusulan Kalaseuraa edustanut Lauri Åman. Laurin kalapussi painoi yli kahdeksan kiloa ollen kisan toiseksi suurin saalis. Mainio suoritus! Hopean nappasi Seemi Kuusela Kuusankosken Kalaseurasta, vain vajaa parisataa grammaa kultamitalistille hävinneenä. Pronssimitalin sai Konsta Tohka niin ikään Kuusankosken Kalaseurasta.

Alle 15-vuotiaiden voitto meni tällä kertaa Klaukkalan Kalastuskerhoa edustaneelle Jone Mustoselle. Hopealle ylsi saman seuran Emppu Parkkonen ja pronssin sai Anna Åman Nummi-Pusulan Kalaseurasta. Sarjassa alle 19 vuotta kulta meni Viitasaaren Kalakavereiden Niko Saastamoiselle. Hopeamitalin pilkki Aapo Kukko samasta seurasta. Pronssikorokkeelle nousi Kirkkonummen Kalapoikien Onni Virtanen.

Lauri Åman (kuvassa lähin) kiskoi yli kahdeksan kilon saaliin ja voitti kultaa.

Naisten sarja oli tasainen

Naisten sarja oli tasainen ja sen voitti Onki-86 Turkua edustanut Pia Salonen. Hopea meni Tarja Väänäselle Lohjan Kalaseurasta ja pronssi vuorostaan Toijalan Seudun Kalamiesten Jenni Laineelle. Naisveteraanien paras oli Ensi Aikio Saarijärven Kairasta. Hopean sai Kaarina Peltola Iitin Kalamiehistä. Porvoon Talvionkijoita edustanut Tuula Allén oli kolmas.

Miesten sarjan kultamitali meni Lappeenrannan Pilkkijöitä edustaneelle Kimmo Hyväriselle. Hänen saaliinsa oli samalla kisan komein – yli kymmenen kilon tulos oli kivenkova suoritus. Hopeamitalin sai Jouko Näppinen Toijalan Seudun Kalamiehistä ja pronssisen Kaukasten Kalakerhon Harri Lindberg. Miesveteraanisarjassa voiton vei Bodomin Koukkupoikien Ahti Pursiainen. Toiseksi tuli saman seuran Raimo Cederberg. Kolmanneksi pilkki Raimo Vallittu Vuosaaren Urheilukalastajista.

Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri hoiti järjestelyt mallikkaasti. Ensi vuoden SM-laituripilkin pitopaikasta ei ole tätä kirjoittaessa vielä tietoa. SVK:n pilkkijaosto tekee päätöksen kuluvan syksyn aikana.

Teksti ja kuvat: Marcus Wikström

Tulokset

Saaliissa nähtiin todella paljon pasuria ja lahnaa.