SM-veneongessa parhailla yli 40 kilon saaliit

Veneenlaskuramppi oli onneksi suojassa tuulelta.

SM-veneonki kisattiin Joroisissa Joroisselän maisemissa. Kilpailuun osallistui vain kahdeksan venekuntaa, mutta ne innokkain mielin kisaan lähtien. Päivä oli aamusta alkaen todella tuulinen, mikä toi haasteita kalastukseen. Osa kilpailijoista joutui vaihtamaan varmat kalapaikat uusiin, koska tuuli oli lähes myrskyisä isommilla selillä ja pääsy sinne mahdoton. Kilpailijoiden mukaan oli hankala löytää paikkoja, missä veneen sai pysymään ankkurissa paikallaan.

Neljän tunnin kilpailun aikana kalaa saatiin olosuhteisiin nähden todella hyvin. Välinetappioitakin tuli erittäin vähän, vaikka sää koetteli kalastajia. Kaikilla venekunnilla oli runsaasti saalista, joka koostui pääasiassa sorvista ja lahnoista. Yhden venekunnan mukaan syönti oli kumminkin huonoa, koska pitkittyneen kevään takia sorvan kutu oli vielä käynnissä, mikä heikensi saaliin määrää. Sorvaa saatiin silti suhteellisen paljon, mutta kooltaan se oli pientä. Toki joukosta löytyi hieman vauraampia ja isompia kaloja oli karkuutettu. Voittajavenekunnan ja toiseksi tulleen kalamäärät olivat tasaiset. Voittajalla kalaa oli yhteensä 43,984 kiloa ja toiseksi tulleella 42,532 kiloa. Kolmas sija jäi jo hieman kauemmas, mutta sekin komealla 26,820 kilon tuloksella.

Veneenlaskuramppi oli onneksi suojassa tuulelta, joten kalastajat saivat veneet nostettua ilman ongelmia. Yhdellä venekunnista oli kiire saada kisa päätökseen, koska samana päivänä oli lähdettävä vielä suuntaamaan kohti Lappia ja matkaa kertyi liki tuhat kilometriä.

Kisan järjestivät VaPa Varkaus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat.

SM-veneonki kisattiin Joroisselällä.

Teksti ja kuvat: Topi Janhunen

Tulokset