SM-soutu-uistelussa kaikki saivat saalista

Pielisellä riitti tilaa ja kalapaikkoja. Kuva: Pauli Sorsakari.

Viiden vuoden tauon jälkeen soutu-uistelumestaruuksista kisattiin jälleen Pielisellä 17. kesäkuuta. Tällä kertaa SM-mitaleista kisailemassa oli 32 venekuntaa. Turhaan ei kilpailijat airoja läpsytelleet, sillä kilpailuajan päätyttyä saalista puntariin toi jokainen kilpailuun osallistunut venekunta.

Kilpailukeskuksena toimi Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskus Nurmeksessa. Kilpailu alkoi klo 11:00, jonka jälkeen kilpailijat ampaisivat matkaan parhaakseen katsomalleen kalapaikalle. Kilpailualueen takarajalle oli matkaa kymmenisen kilometriä, joten tilaa riitti kaikille yllin kyllin ja hyviä kalapaikkoja oli paljon. Ensimmäiset pari tuntia keli oli aurinkoinen ja tyyni, mutta kahdeksan tunnin soutu-urakan aikana, kilpailijat saivat nauttia myös sadekuuroista ja tuulenpuuskista, taisipa ukkokin murahdella muutamia kertoja.

Hauista, kuhista sekä ahvenista koostunutta saalista puntariin kertyi kilpailussa reilut kolmesataa kiloa. Suurimman saaliin kalastivat paikkakuntalaiset Jouko Komsa ja Antti Meriläinen. Heidän saaliinsa koostui liki seitsemästätoista kilosta kuhaa sekä vajaasta neljästä kilosta haukea. Toiseksi uistelivat Ari ja Heikki Harinen, kolmanneksi Tomi Tuovinen ja Jussi Pieviläinen. Hyvin järjestetystä kilpailusta vastasi Nurmeksen Kalamiehet.

Teksti: Janne Tarkiainen

Mitalistit. Kuva: Sirpa Hukkanen.

Tulokset