SM-särkipilkki 2023 – Tarja Mannisen mitali kirkastui viikossa kultaiseksi

SM-särkipiikin naisten sarjan kolme parasta mitaliposeerauksessa.

Teksti: Janne Tarkiainen, Kuvat: Tapani Kurki

Särkipilkinnän SM-mitaleista kisailtiin Joroisissa Saimaalla 2. huhtikuuta. Monipuoliseen kisa-alueeseen kuului syvää selkävettä sekä matalia lahtia karikoineen ja heinikoineen. Kilpailuun osallistui 235 pilkkijää. Särkiä nousi päivän aikana 343 kiloa.

Kilpailun suurimman saaliin ja ainoan yli yhdeksän kilon ylityksen pilkki naisten sarjan Tarja Manninen Pyhäjärven Pilkkijöistä. Voitollaan hän kirkasti viikkoa aikaisemman SM-pilkin hopeamitalinsa Nuasjärveltä.

Tarja kertoi taktiikkansa särkikisaan perustuneen täysin karttatarkasteluun, sillä aikaisemmin alueella hän ei ollut käynyt. Viikon verran karttaa katseltuaan ja pilkkipaikkaa mietittyään, hän lopulta valikoi paikan kisa-alueen Pohjoispuolelta, läheltä takarajaa.

Monipuoliseen kisa-alueeseen kuului syvää selkävettä ja matalia lahtia karikoineen ja heinikoineen.

Kultaa tuli myös 2019

”Vettä alueella oli noin 3-4 metriä, mutta onneksi särki nousi aivan jään alle, joten sitä oli nopea pilkkiä. Särki oli pientä, mutta se söi hyvin ja kolmisen tuntia tuli vietettyä samalla avannolla”, Tarja kertoi kilpailun kulusta. Aikaisempi voitto SM-särkikisasta Tarjalla on vuodelta 2019 Lappeenrannasta.

Tarjan lisäksi voiton itselleen tänä vuonna pilkkivät Rantasalmen Kalaveikkojen Anja Auvinen N65-sarjassa, Kaivoksen Kalamiesten Tomi Heikkinen miesten sarjassa ja Joroisten metsästys- ja kalastusyhdistyksen Reijo Tarvainen M65-sarjassa.

Nuorissa 12-vuotiaiden sarjan voiton vei Jonne Eronen Kaivoksen Kalamiehistä, 15-vuotiaiden sarjan Lauri Åman Karkkilan Kalastusseurasta ja 19-vuotiaiden sarjan Juuso Kauranen Pyhäjärven Pilkkijöistä.

Kisan järjestelyistä vastasi VapaVarkaus.

Tulokset

SM-särkipilkkiin osallistui 235 pilkkijää, jotka nostivat päivän mittaan 343 kiloa särkiä.
Nuoret 15-vuotiaiden kärkikolmikko.