SM-soutu-uistelu kisattiin vesisateessa – voittajat saivat kuhankalastuksessa juonesta todella hyvin kiinni

SM-soutu-uistelun kultaa vei venekunta, jossa kalastivat Toni Harju ja Vesa Louvesniemi.

Teksti ja kuvat: Juha Ojaharju

Soutu-uistelun SM-kilpailu järjestettiin tänä vuonna Etelä-Pohjanmaalla, tarkemmin sanottuna Alavuden Kuorasjärvellä. Kilpailun järjesti Lakeuden Urheilukalastajat ja ajankohta oli lauantai 29.7. Kilpailuun startattiin klo 12 ja kisa kesti seitsemän tuntia.

Alussa ja lopussa oli puolen tunnin siirtymäaika, joten venekuntien oli oltava takaisin rannassa viimeistään 19.30 mennessä. Kilpailukaloina olivat hauki 50 cm (kerroin 1), ahven 25 cm (kerroin 3), kuha 43 cm (kerroin 5). Kukin venekunta sai kalastaa kerrallaan enintään neljällä vavalla.

Kalastusta sateessa

Keli ei todellakaan suosinut kilpailua, sillä vettä satoi koko kilpailun ajan. Siitä huolimatta järvelle lähti soutamaan yhteensä 15 kahden hengen venekuntaa. Suurin osa venekunnista kalasti sitkeästi aivan kilpailun loppuun saakka.

Puntarilla kävi melko nopeasti selväksi, että yksi venekunta on saanut kuhankalastuksessa juonesta todella hyvin kiinni. Kun kuhalla oli vielä kertoimena viisi, ei voittajasta ollut epäselvyyttä; Soutu-uistelun SM-kultaa vei venekunta Toni Harju ja Vesa Louvesniemi. Hopealle sijoittuivat Marko Sallila ja Janne Knuuttila. Pronssia nappasivat Heikki Korpela ja Riku Koski.

Kilpailijoita palaamassa kisakeskukseen.

Kisan suurin kala oli 4067 g painanut hauki, jonka saivat Pertti ja Markku Julku.

Kaikki kalat menivät ihmisravinnoksi

Punnituksen ollessa loppusuoralla, laittoivat Tero Kankaanpää ja Mika Mäenpää kalankäsittelypöydän pystyyn. Veitset alkoivat viuhua ja kisassa saadut kalat muuttuivat pikavauhtia fileiksi. Samaan aikaan paikalle oli kertynyt lähiseudun asukkaita ja kesämökkiläisiä, jotka saivat tuoreet fileet maksutta mukaansa.

Tero Kankaanpää ojentamassa juuri fileoituja kaloja.

Tulokset

Voittajavenekunnan haastattelu

SM-soutu-uistelun hopeamitalistit.
Soutu-uistelun SM-pronssimitalistit.