Stadin Kalakunkku -tittelistä kova kisa Street fishing -kilpailussa

Helsingin Street fishing -kisan kärkikolmikko: kolmanneksi sijoittunut Siloneula 1 (vas.), voittaja Siloneula 2 ja kisan kakkonen Helsinki Anglers Finland.

Helsingissä järjestettiin 30.9.2017 Street fishing -kilpailu Arabianrannan, Mustikkamaan ja Kalasataman alueella. Kisa keräsi mukavasti osallistujia koleahkosta syysilmasta huolimatta.

Kilpailupäivänä vallitsi melko viileä ja tuulinen sää, mutta kilpailijoita ilmaantui Arabianrannan kisakeskukselle 13 kalastajaparin verran. Ilahduttavaa oli nähdä mukana paljon nuorisoa, kisaformaatti näemmä kiinnosti myös nuorempia kalastajia! Kisan lajituomarina toimineen Lauri Urhon mukaan saaliista ei kannattanut odotella kovinkaan suurta, juuri kylmästä säästä ja osin ajankohdasta johtuen.

Fongausmittakisaa ja taktikointia

Kilpailussa sai kalastaa millä tahansa vapavälineillä, joten odotettavissa oli melko hyvä lajikirjo. Kilpailussa tavoiteltiin mahdollisimman suurta yhteismittaa neljällä eri kalalajilla, yhdellä yksilöllä kustakin lajista. Näin kisan voittaakseen oli tunnettava useamman kalalajin metkut ja lisäksi onnistuttava jallittamaan kohtuullisen kokoisia yksilöitä.

Ei liene sattumaa, että kärkikolmikolla oli kaikilla yhtenä lajina hauki! Lisäksi joukkueille annettiin 5 cm tasoitusta, mikäli joukkueessa oli yksi alaikäinen osallistuja. Jos alaikäisiä oli kaksi, joukkue sai tasoitusta 10 cm.

Kisa-alue oli melko laaja ja liikkumiseen sai käyttää ainoastaan ei-moottoroituja kulkupelejä. Kun yhtälöön lisätään ainoastaan kolmen tunnin kisa-aika, saivat osallistujat miettiä taktiikkaa ihan tosissaan. Muutama joukkue lähtikin heti lähtölaukauksen kajahdettua fillarinkumit sauhuten kohti ennalta päättämiään kalastuspaikkoja.

Kalakunkku-tittelistä taisteltiin loppumetreille

Kilpailu oli loppumetreille asti erittäin tiukka ja ratkesi lopulta viimeisellä minuutilla saatuun 22-senttiseen särkeen sekä 5 sentin ”junnutasoitukseen”. Kisa vuosittain jaettavasta Stadin Kalakunkku -tittelistä oli siis todella tiukka, kuten osallistujalistan perusteella sopi odottaakin.

Voittajaksi ja siten myös Stadin Kalakunkuiksi selviytyi Siloneula 2, jossa kalastivat Teemu ja Lauri Heikkilä. Voittajajoukkueen saalis koostui 63,5 cm pituisesta hauesta, 20,5 cm pasurista, 17,5 cm ahvenesta sekä 22 cm pitkästä särjestä. Lisäksi joukkueeseen kuului yksi alle 18-vuotias kisaaja, mistä tuli 5 cm tasoitusta. Voittajat pokkasivat Saxa Spectre -vavat.

Toiseksi sijoittui Helsinki Anglers Finland parivaljakolla Roope Jansson ja Olli Svensk. Kakkoseksi tulleet saalistivat 55 cm pitkän hauen, 21 cm pasurin, 19,5 cm ahvenen sekä 28,5 cm särjen. Palkinnoksi joukkue sai Saxa Reed -avokelat.

Kolmanneksi kiri Siloneula 1 kalastajinaan Jukka ja Ahto Heikkilä. Heidän saaliinsa koostui 49,5 cm pitkästä hauesta, 24 cm ahvenesta sekä 28 cm lahnasta. Tällä joukkueella oli myös yksi alle 18-vuotias jäsen, joten heillekin kertyi 5 tasoitussenttiä. Kolmanneksi sijoittuneet palkittiin runsailla jigilajitelmilla.

Kiitokset kilpailun palkinnot lahjoittaneelle Ruoto Shopille! Kiitos myös Helsingin kaupungille hyvästä yhteistyöstä, ja tietenkin kaikille kilpailijoille osallistumisesta sekä hyvästä palautteesta, ensi vuonna uudestaan!

Teksti: Mika Oraluoma, Kuva: Tuomas Heinonen (www.tuomasheinonen.com)

Tulokset