Vuoksi haastoi kilpailijat tuulastuksen SM- ja MM-kilpailuissa – Dream Teamin Uula Suhonen ja Petteri Huovinen tuplamestareiksi

Lauantain SM-tuulastukseen lähti mukaan yhteensä 15 venekuntaa.

Teksti ja kuvat: Lauri Lehtola

Tuulastuksen MM- ja SM-kilpailut järjestettiin 17.-18.9.2021 Imatran Vuoksella. Perjantaina pidettyyn epäviralliseen MM-kilpailuun osallistui yhteensä 17 ja lauantain SM-mittelöön 15 tiimiä.

Vuoksi haastoi toden teolla kilpailijoita, sillä kirkas virtaava vesi ja vaihtelevat virtausolosuhteet vaikuttivat kalojen liikkeisiin. Tämän takia sekä lahnat ja että hauet olivat arkoja. Erityisesti suurimmat hauet olivat veneiden lähettyvillä arkoja.

Vuoksen ominaispiirteisiin kuuluvat jyrkät rantapenkat ja useat kalat painautuivat valokeiloissa mustaan syvempään veteen. MM-kilpailun voiton takuuna Dream Teamin voittajajoukkueella (Uula Suhonen ja Petteri Huovinen) oli lopulta neljän kilon lahna.

Kaloja etsittiin myös Imatrankosken matalikoilta.

SM-kilpailussa kalat vielä arempia

Lauantaina Vuoksen kalastuspuiston rannasta suuntasi klo 20 lähtölaukauksen jälkeen vesille 15 tiimiä SM-mitalit mielessään. Kalat olivat nyt vielä arempia kuin edellisenä päivänä MM-kisassa. Osaltaan tähän vaikutti joen yön aikana heikentynyt virtaus.

Lauantaina kuitenkin kilpailijoille osui muutama isompi hauki kohdalle ja kilpailun suurin kala (125 cm, 13,95 kg) saatiin vain yhdeksän minuuttia lähtölaukauksen jälkeen. Tämä hauki osui kilpailun voittajille Dream Teamin Uula Suhoselle ja Petteri Huoviselle, jotka siten veivät kultamitalit kummassakin kilpailussa.

Lisäksi lauantain kilpailussa saatiin 10,1 kg hauki ja muutamia myös nähtiin kilpailuaikana näiden väistäessä veneitä. Ruokolahden Urheilukalastajat järjesti kilpailut ja kilpailukeskuksena toimi Vuoksen kalastuspuisto.

Kalojen punnitsijana hääri kisajärjestäjistä Esko Ijäs.

Tulokset

MM-tuulastus (epävirallinen)

SM-tuulastus

SM-tuulastuksen voittajat Uula Suhonen ja Petteri Huovinen (kesk.), hopeamitalistit Niko ja Jani Arminen (vas.) sekä pronssimitalistit Paavo Ruhanen ja Saku Nieminen.
SM-tuulastuksen parhaat joukkueet.