Oravaisissa kilpailtiin heitto- ja vetouistelumestaruuksista – Vuoden uistelijan titteli Lasse Koskelle ja Olavi Mäelle

Keli oli helteinen ja tyyni koko kilpailuviikonlopun ajan.

SM-heitto- ja SVK:n vetouistelumestaruuksista kilpailtiin 3–4.7. Oravaisissa. Ensimmäisenä päivänä miteltiin heittokalastuksessa ja toisena vetouistelussa. Molempien päivien yhteistuloksissa parhaiten sijoittunut venekunta kruunattiin Vuoden uistelija -tittelillä.

Kilpailut käytiin tällä kertaa Oravaisten merialueella, joka sijaitsee noin 50 kilometriä Vaasasta pohjoiseen. Kilpailukeskuksena toimi Brudhamnin venesatama, jonka edessä avautui karikkoinen ja kalaisa kilpailualue.

Kummassakin kilpailussa oli käytössä 30 minuutin siirtymäaika alussa ja lopussa. Keli oli koko kilpailuviikonlopun ajan helteinen ja tyyni.

SM-heittouistelussa voittajille yli 25 kilon saalis

Kilpailussa ratkaistiin venekuntakohtainen Suomen mestaruus sekä seurojen välinen joukkuemestaruus. Kilpailussa pärjääminen edellytti kalojen aktiivista etsimistä. Kalojen löydyttyä ne kyllä ottivat, joten etsiminen kannatti.

Saaliina oli pääasiassa haukea, mutta veneisiin nousi myös muutamia ahvenia. Kilpailualueella on jonkin verran kuhaa, mutta niitä ei saaliissa nähty.

Lauantaina voittoon ylsi Jouni ja Toni Neuvosen venekunta. He saivat kalaa yhteensä 25,200 kg. Toiseksi sijoittuivat Lasse Koski ja Olavi Mäki 24,320 kg tuloksella. Kjell Antus ja Ralf Dahlin olivat kolmansia tuloksella 18,720 kg.

Joukkuekilpailussa voiton vei Pilk Kings. Toiseksi sijoittui I-PK ja kolmanneksi Salar.

Heittouistelussa joukkuekilpailun voiton vei Pilk Kings.

SVK:n vetouistelumestaruuskilpailu Pilk Kingsin juhlaa

Kilpailu on avoin kaikille lajin harrastajille, mutta mestaruus oli voitettavissa vain niille, jotka ovat SVK:n jäseniä.

Sunnuntaina tuloksellisimmin uistelivat Pilk Kingsiä edustaneet Kjell Antus ja Ralf Dahlin. Heidän voittotuloksensa oli 11,380 kg, joka koostui pelkästään hauista. Kalat löytyivät virtaavalta vesialueelta ja ottipeleinä toimivat noin 12-senttiset värikkäät vaaput.

Toiselle sijalle tulivat niin ikään Pilk Kingsiä edustaneet Lasse Koski ja Olavi Mäki tuloksella 7,440 kg. Kolmanneksi sijoittuivat I-PK:n miehet Jouni ja Neuvonen ja Toni Neuvonen. Neuvoset saivat saalista yhteensä 4,360 kg.

Joukkuekilpailun voitti Pilk Kings ja I-PK sijoittui toiseksi.

Kjell Antuksen ja Ralf Dahlinin venekunta oli paras SVK:n vetouistelumestaruuskilpailussa.

Vuoden uistelija -tittelin voitti Lasse Kosken ja Olavi Mäen muodostama venekunta. He sijoittuivat kumpanakin päivänä toiseksi ja pistemäärä oli täten 4.

Kilpailun järjestelyistä vastasi Pilk Kings yhteistyössä Oravais Fiskargilletin kansssa.

Vuoden uistelija -tittelin vei Lasse Kosken ja Olavi Mäen venekunta, joka sijoittui kumpanakin päivänä toiseksi.

Teksti: Juha Ojaharju, Kuvat: Minna Löfdahl