Savon superviikonloppu – SM-morrissa Hakojärvi ei ollut hankala

SM-morriin Hakojärvellä osallistui 74 morrittelijaa.

Teksti ja kuvat: Janne Tarkiainen

Mormuskoinnin SM-kilpailu järjestettiin sunnuntaina 3.3.2024 Rantasalmen Hakojärvellä. Tuusmäen Tunnelin lavalta kilpailuun lähti 74 morrittelijaa. Suurin osa osallistujista oli Savo-Karjalan alueelta, mutta mukana oli myös kisaajia ympäri Suomea.

Kolkonjärven kupeessa sijaitseva Hakojärvi ei nimestään huolimatta ole pilkkijälle hankala paikka kalastaa. Kalastus tapahtuu pääasiassa matalasta, sillä keskisyvyys järvellä on vain 2,5 metriä.

Perinteisiä järvikaloja järvessä on reilusti, ja myös hyvänkokoiset ahvenet kuuluvat pilkkijöiden vakiosaaliiseen. ”Morritteluun järvi soveltuu hyvin tasaisuutensa ansiosta”, kertoi järjestäjiin kuulunut Tapani Kurki ennen kilpailua.

Tommi osallistui myös SM-pilkkiin

Savon superviikonloppuun kuului myös edellispäivän SM-pilkki Kuopiossa. Osa morrittelijoista osallistui molempiin kilpailuihin. Yksi heistä oli Porista matkaan lähtenyt Tommi Pirttimäki.

Useamman kerran morrin SM-kisoihin osallistunut Porin pilkkijöitä edustanut Tommi kertoi morripilkinnän olevan hänelle se ykkösjuttu. ”Morrittelua on tullut harrastettua ainakin kymmenen vuotta, kun jotenkin tuo morrivapa sopii hyvin käteen.”

Samalla kala tärppää ja hetkeä myöhemmin se on Tommin pakissa. Kolmen kalakaverin kanssa perjantaina reissuun lähteneen Tommin saalis ei tällä kertaa ihan mitaleille riittänyt, mutta viides sija tiukassa kisassa on kuitenkin hyvä sijoitus.

Porin pilkkijöitä edustanut Tommi Pirttimäki sijoittui viidenneksi miesten sarjassa.

Kirkkaimmat mitalit eri puolille Suomea

Miehissä kirkkaimmat mitalit menivät Pohjois-Karjalaan, naisissa Pohjanmaalle ja nuorissa Uudellemaalle. Kilpailun suurimman saaliin ja ainoan yli seitsemän kilon yhteistuloksen pilkki Heikki Matikainen. Heikki pokkasi isosta saaliistaan miesveteraanien voiton.

Kilpailun suurimman ja ainoan yli seitsemän kilon saaliin pilkkinyt Heikki Matikainen, joka pokkasi saaliistaan miesveteranien sarjan voiton.

Naisveteraaneissa ykkössija meni Eija Saarela-Mäkyselle. Miesten kultaa pilkki Joona Myller ja naisten Heidi Pernu. Nuorten voiton vei Lauri Åman.

Tulokset

SM-morrin nuoret mitalistit.
Naisten sarjan parhaat.
Miesten sarjan kärkikolmikko.
Naisveteraanien sarjan mitalisteja.
Miesveteraanien kolme parasta.