Harri Nikula narrasi SM-särkipilkin suurimman saaliin

Miesten sarjan mitalikolmikko Matti Puumalainen (vas.), Harri Nikula ja Jouni Neuvonen.

SM-särkipilkki kisattiin huhtikuun puolivälissä Kuusamossa Kuusamon Uistinseuran vastatessa järjestelyistä. Suurimman henkilökohtaisen 8860 gramman särkisaaliin Kuusamojärvestä pilkki miesten sarjassa kilpaillut Harri Nikula Lahden Onkiteamista.

Kilpailuun osallistuneiden 213 pilkkijän kokonaissaalis oli 687 kiloa hopeakylkiä. Vuonna 2018 SM-pilkin näyttämönä toimiva järvi osoitti kalaisuutensa. Tosin tulevan vuoden SM-pilkin kilpailukalana on pelkkä ahven, jota järvessä on myös runsaasti.

Miesten sarjassa hopealle yltänyt torniolainen Matti Puumalainen Meri-Lapin Urheilukalastajista pokkasi talven toisen SM-mitalinsa. Edellinen oli pronssi miehet 55-sarjasta SM-pilkistä Kolkonjärveltä. Matti oli tehnyt kisasuunnitelmansa hankkimalla tietoa ottipaikoista ja karttojen syvyyskäyriä tutkimalla.

”Kisataktiikan osalta päätin pysyä erillään tiheistä pilkkijäryhmistä. Niistä ei useinkaan saa parhaita saaliita vaan kalaparvi kannattaa etsiä itse rauhallisemmilta alueilta. Kuusamojärvellä täytyi särjen syöntiä usein odotella, koska ahventa oli paljon ja monissa rei’issä särki alkoi syödä vasta ahventen loputtua.”

”Aloitin kisan vajaan puolentoista metrin syvyydestä, josta siirryin lopuksi noin kahden ja puolen metrin veteen, josta sain eniten saalista. Siiman päässä oli houkuttimena 55 mm:n Pikku-Ellu liukupilkki ja nuoren seurakaverin Kinnusen Eetun tekemä hopeamorri 16-koukulla.”

”Kisan aikana kerkesin testaamaan eri syöttejä ja parhaaksi totesin valkoisen kärpäsentoukan ja surviaisen yhdistelmän. Saaliissani oli enimmäkseen pientä särkeä ja reilusti isompia särkiä vain yksi.”

Tulokset

Teksti: Petter Nissén, Kuva: Jouni Niemelä