SM-kilpaonki järjestettiin tuulisissa olosuhteissa Uljuan tekoaltaalla – Team Colmicilta vahva joukkuepanos

Vielä viimeiset virittelyt välineille, ennen kuin SM-kilpaonki alkaa Uljuan altaan louhikkoisella penkalla.

Korona-pandemia siirsi Siikalatvan SM-kilpaongen järjestelyt noin parilla kuukaudella eteenpäin alkuperäisestä aikataulusta. Myös olosuhteet muuttuivat kovasti ennakoidusta, kun säännöstellyn altaan veden pintaa laskettiin noin metrillä maaperän kosteuden vuoksi.

Uljuan altaan louhikkoinen penkka tiedettiin pahaksi, osin vaaralliseksikin. Muutamia kompastumisia sattui, mutta loukkaantumisilta vältyttiin. Tämä otettiin huomioon kilpailun aikataulussa valmistautumisen osalta.

Paikka-arvonta meneillään.

Päivät grammapeliä ja turvevelliä

Ensimmäisenä kilpailupäivänä navakka tuuli piti kalan kauempana rannasta ja tulokset menivät pääasiassa grammapeliksi, joskin tulevat mestarit osoittivat taitonsa välittömästi. Toinen päivä oli ajoittain myrskyisää.

Välillä vettä tuli niin, että yli puolen metrin aallokko piiskautui tasaiseksi. Aallokko sai turvelauttoja liikkeelle ja muutamissa paikoissa ongittiin turvevellissä, kun lautat jauhautuivat rantakivikossa hienoksi.

Miesveteraanien sarjan voittaneella Seppo Pönnillä valinnat mielessä.

Team Colmicilta vahva joukkuepanos

Naisten sarjan voiton otti Heidi Pernu kummankin päivän naisten parhaalla tuloksella, joka olisi riittänyt neljänteen sijaan kaikki sarjat huomioiden. Miesveteraanien voittaja Seppo Pönni ei ollut nytkään yllätysvoittaja. Ykkössija kumpanakin päivänä takasi korkeimman paikan podiumilla.

Miesten sarjassa käytiin jo kovempi kisa. Tero Kankaanpää ja Pekka Rintamaa tasasivat pisteet, mutta Teron kalapussit painoivat 362 grammaa enemmän ja palkintokorokkeen keskipaikka oli varmistettu.

Joukkuekilpailussa Team Colmicin esitys oli vahva, 23 pistettä ja kultaa. Joukkueessa kilpailivat Seppo Pönni, Tero Kankaanpää, Erkki Lavonen, Ville Lehtinen ja Pekka Rintamaa.

Tulokset

Teksti: Juha Syvärinen, Kuvat: Seppo Salo

Kilpaonkijan koko välinearsenaali kaikessa komeudessaan.
Kilpaonginta vaatii tarkkaa keskittymistä.