Vuoden 2020 Kultainen Kala -palkinto Hanko Sushille – tarjoaa vain sertifioituja mereneläviä ravintoloissaan

Vuoden 2020 Kultainen Kala -palkinto myönnettiin Sushi World Oy:lle, jonka ravintolat tarjoavat asiakkailleen ainoastaan MSC- tai ASC-sertifioituja mereneläviä.

MSC (Marine Stewardship Council) myönsi vuoden 2020 Kultainen Kala -palkinnon Sushi World Oy:lle. Palkinto myönnetään joka vuosi yhdelle MSC:n yhteistyökumppaneista, joka tahollaan tekee töitä vastuullisesti pyydettyjen merenelävien tunnettuuden lisäämiseksi. Hanko Sushin ravintolat tarjoavat ainoastaan MSC- tai ASC-sertifioituja mereneläviä.

Hanko Sushi -ravintoloille (Sushi World Oy) myönnettiin MSC:n Kultainen Kala 2020 Kestävän Kalan päivässä torstaina 17. syyskuuta. Kolmatta kertaa jaettava palkinto myönnettiin tunnustuksena aktiivisesta ja monipuolisesta yhteistyöstä ja vastuullisten merenelävien markkinoiden edistämisestä Suomessa.

Hanko Sushin kaikille 22 ravintolalle myönnettiin kestävää kalastusta ja vastuullista vesiviljelyä edistävät MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatit joulukuussa 2019. Ravintolat tarjoavat Suomessa ainoana sushiravintolaketjuna vain sertifioiduista, kestävästi kalastetuista ja vastuullisesti kasvatetuista kaloista ja äyriäisistä tehtyä sushia.

Viestinyt kestävästä kalasta kaikissa kanavissa

MSC perustelee palkinnon myöntämistä Hanko Sushille sillä, että yritys on sertifikaatin saavutettuaan työskennellyt vastuullisesti pyydettyjen merenelävien markkinoiden edistämiseksi ja kuluttajien tietoisuuden lisäämiseksi. Lisäksi he ovat MSC:n mukaan viestineet kestävästä kalasta sekä ravintoloissaan että kaikissa mainonnan kanavissaan, mikä on tavoittanut tahollaan aivan uuden joukon kuluttajia.

”Hanko Sushin tiimin proaktiivinen ajattelu ja yhteistyö Hanko Sushin sushiguru Jesper Björkellin kanssa on todella tehnyt meihin vaikutuksen ja tällainen esimerkillinen toiminta ansaitsi luonnollisesti myös palkinnon”, toteaa MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

Tonnikalaviikot pyörähtivät käyntiin

Vepsän mukaan Hanko Sushi on toiminnallaan kasvattanut tietoisuutta MSC-sertifikaatista ja on näin osaltaan mukana edistämässä merten hyvinvointia ja varmistamassa, että mereneläviä on tarjolla myös tulevaisuuden sukupolville.

”Onnittelemme Hanko Sushia palkinnosta ja kiitämme heitä yhteistyöstä, joka jatkuu nyt syksyllä tonnikalakampanjoinnin merkeissä. Vastuullisesti pyydettyä MSC-sertifioitua tonnikalaa ihmisten tietoisuuteen tuovat Tonnikala-viikot (Tunaful Weeks) pyörähtivät juuri käyntiin Hanko Sushi -ravintoloissa kautta maan”, Vepsä iloitsee.