Street Fishing -kisa Tampereen keskustassa – Team Kallio Mansen Kalakunkuksi!

Leppoisa kesäsää suosi Tampereen Street Fishing -kilpailua elokuun puolivälissä.

Tampereen toinen Street Fishing -kilpailu ja mittelö Mansen Kalakunkku -tittelistä järjestettiin 15. päivä elokuuta iltaviiden ja -kahdeksan välillä. Ilmojen haltija oli jälleen suosiollinen ja kisaamaan päästiin lähes tyynessä parinkymmenen asteen lämpötilassa.

Kesän helteiden jälkeen kisaan saapui 19 joukkuetta pyytämään eväkkäitä. Tavoitteena oli kalastaa mahdollisimman suuri pituussumma neljän eri kalalajin pisimmällä yksilöllä. Tänä vuonna Mansen kalakunkku oli myös Street Fishing Finland -osakilpailu ja voittotuloksella pääsi kisaamaan muiden 12:n eri osakilpailun voittotuloksia vastaan.

Voittajat erottuivat muista

Kilpailussa keskikasti oli erittäin tasainen, mutta voittajat erottautuivat muista selvästi. Team Kallio, jossa kalastivat Niklas Kallio ja Reetta Kantola, saivat mitalle neljä kalalajia ja mukana oli kisan pisin kala 44-senttinen kirjolohi. Muut lajit olivat särki, ahven ja salakka ja yhteistulos reilusti yli metrin (101 senttiä).

Mansen Kalakunkut 2018: Team Kallion Reetta Kantola ja Niklas Kallio.

Myös kakkostulos erottui selvästi ja Lempäälän Kalakerhon (Pekka Rintamaa ja Ville Lehtinen) pyysivät kalajonoa (ahven, särki, pasuri ja lahna) yhteensä 89,5 senttiä. Kisan kolmoseksi kalasti Team Teppis (Oskari Teppola ja Aku Teppola) tuloksella 78,5 senttiä (ahven, särki, pasuri, salakka).

Neljänsiksi sijoittuivat Kalvan Kotkan (Jani Mikonen, Jani Stenfors) tuloksella 76 senttiä. Kilpailussa paras nuorisojoukkue oli viidenneksi sijoittunut HekaJunnut (Topias Olden ja Ville Vihriälä) upealla 74 sentin tuloksella.

HekaJunnut Topias Olden ja Ville Vihriälä noutamassa nuorten palkintoa.

Kirjolohi perhovälinein Tammerkoskelta

Kilpailussa menestyneillä oli käytössä heittokalastusvälineiden lisäksi myös onginta- ja laituripilkkivälineistöä. Voittajatiimi nappasi kirjolohen Tammerkoskelta perhokalastusvälinein. Voidaankin sanoa, että monipuolinen kalastaminen näyttäisi olevan avain menestykseen tässä kilpailumuodossa.

Komea ahven lämmittää varmasti saamajoukkueen mieltä.

Kiitos Tampereen kaupungille alueenkäyttöluvista ja voittajien saamista Tammerkosken kausiluvista sekä kisaa palkinnoin tukeneille Lucky Johnille, Wakelle ja Eumerille.

Teksti: Janne Rautanen, Kuvat: Mikko Kulmala

Kelpo kilpailukala: 30,5-senttinen ahven.
Kisassa toiseksi sijoittuivat Pekka Rintamaa ja Ville Lehtinen.
Kilpailun kolmanneksi kalastivat Oskari ja Aku Teppola.