Tuulastuksen parhaat kohtasivat Pieksämäellä – SM-kultamitalit matkasivat Juvalle

Naarajärvellä kisattujen tuulastuksen SM-kisojen kolme parasta venekuntaa mitalit kaulassa.

Tuulastuksen SM- ja MM-mittelöt pidettiin tänä vuonna Pieksämäellä syyskuun puolivälissä. Kilpailujen järjestelyistä vastasi iltavirkkujen kalamiesten ja -naistenkin iloksi Team Jypy.

Savon sydämeen Pieksäjärven vaativiin olosuhteisiin saapui perjantai-iltana 22 venekuntaa kisaamaan MM-tittelistä. Lauantai-illan SM-kisa puolestaan tuulastettiin Naarajärvellä 27 venekunnan voimin.

SM-kultamitalit matkasivat tällä kertaa Juvalle, kun Juvan Urheilukalastajien Henry Purhonen ja Tatu Liukkonen tuulastivat lauantain suurimman saaliin, joka koostui lahnoista ja kolmesta hauesta. Yhteispainoa kaloilla oli noin 11 kg. Perjantain MM-kisan ykkösiä puolestaan olivat Paavo Ruhanen ja Saku Nieminen Itä-Päijänteen Kalakavereista.

Naarajärvi tuttu paikka

Juvalaisten voittoa SM-kilpailussa helpotti se, että toiselle venekunnan jäsenelle, Henry Purhoselle, Naarajärvi oli entuudestaan tuttu kalapaikka. Lisäksi voittajakaksikolla on takanaan jo viisi vuotta aktiivista tuulastuskisojen kiertämistä.

Pieksämäelle kaksikko saapui kuitenkin hieman keskeneräisellä venekalustolla. ”Hankimme veneen vasta kilpailuaamuna ja rakensimme ja varustimme sitä päivän mittaan illan kisoja varten”, he selvittivät.

Kilpailujen johtaja Ville Sipinen oli viikonvaihteen antiin erittäin tyytyväinen, sillä pienen järjestelytiimin kisajärjestelyt sujuivat moitteettomasti. Lisäksi Loma Trio onnistui loistavasti SM-kisan kilpailukeskuksena.

Teksti ja kuvat: Aki Hirvonen

Outo valoilmiö? Ei, vaan tuulastusvene lajin MM- ja SM-kisoissa Pieksämäen vesillä syyskuun puolivälissä.
Parhaat tuulastusjoukkueet yhteiskuvassa.

Tulokset