SM-laituripilkissä reilut 400 osallistujaa – Miesten sarjan voittajalle yli kahdeksan kilon saalis

Laituripilkin SM-kisoihin syyskuun lopppupuolella osallistui ennätyksellisesti yli 400 kilpapilkkijää.

Laituripilkin SM-kisat käytiin kauniissa syyssäässä Salossa Mathildan Marinassa, jonne oli saapunut ennätykselliset 403 kilpailijaa. Puitteet olivat kunnossa, sillä kauniin ruukkimiljöön kainalossa oleva venesatama tarjosi riittävän määrän pilkkipaikkoja koko osallistujakaartille.

Korkealle virittyneestä kisatunnelmasta kertoo, että vielä paikkojen arvonnan jälkeen sieltä täältä kuului vilkasta puheensorinaa, mutta kun aloituspilli vihelsi, koko satama-alue hiljeni täysin. On uskomatonta, miten hiljaa rapiat 400 ihmistä pystyy olemaan, kun tavoitteena on SM-voitto. Keskittyminen oli sataprosenttista.

Miesten sarjassa suurimmat saaliit

Suurin yksittäinen tulos saatiin miesten sarjassa. Sen voittaja Jari-Pekka Kilpeläinen Kiskon Kalakerhosta nappasi kultaa tuloksella 8130 grammaa. Hopea ja pronssi matkasivat Turkuun, Juha Kalinille ja Timo Kinnuselle, joiden saalispussit painoivat 5528 ja 5264 grammaa. Kummankin seura on Onki-86.

Miesveteraaneissa oli suurin osallistujamäärä, 181 pilkkijää. Kultaa nappasi tällä kertaa Markku Kortelainen Klaukkalan Kalastuskerhosta tuloksella 3044 grammaa. Hopealle sijoittui Hannu Malminen Naantalin Seudun Urheilukalastajista 3004 grammalla ja pronssille Kauko Jääskeläinen Lahden Kalaveikoista 2793 gramman saaliilla.

Naisten mitalit Savoon

Naisten sarjassa kultaa otti Sari Sallinen Savonlinnan Urheilukalastajista tuloksella 1824 grammaa. Savon suuntaan matkasivat myös hopea ja pronssi, kun Päivi Karhunen ja Arja Puurunen Puijon Pilkistä onkivat hieman päälle ja hieman alle 1,5 kilon saaliin.

Naisveteraaneissa Vihdin Kalastusseura nappasi kaksoisvoiton. Eija Sundell vei kultaa tuloksella 3552 grammaa ja hopeaa pilkki Helena Mononen 3392 grammalla. Puijon Pilkin mitalisaldo kasvoi vielä yhdellä, kun Seija Kokkarinen nappasi pronssia tuloksella 2582 grammaa.

Nestorille ja Jerelle komeat saaliit

Nuoret kisailevat SM-sääntöjen mukaan kolmessa sarjassa, 12-, 15- ja 19-vuotiaissa. Näissä sarjoissa oli yhteensä 24 kilpailijaa.

12-vuotiaissa Nummi-Pusulan kalaseura putsasi komeasti pöydän, kun kaikki kolme mitalisijaa meni heille: kultaa Anna Åman 1158 grammalla, hopeaa Oskari Urmas (870 g) ja pronssia Lauri Åman (812 g).

15-vuotiaissa Nestori Santasaari Kiskon Kalakerhosta otti kultaa komealla tuloksella 3058 grammaa. Hopealle sijoittui Matti Auvinen Forssan Kalaveikoista 1050 grammalla ja pronssille ylsi Helmi Sarpola Rovaniemen Kala- ja Metsämiehistä 908 gramman saaliilla.

19-vuotiaissa kulta matkasi niin ikään Kiskoon komealla tuloksella. Sikäläistä kalakerhoa edustava Jere Saarinen kiskoi kalaa yhteensä 3506 grammaa. Hopealle tuli Roni Kuusela Kuusankosken Kalastusseurasta 2364 gramman saaliilla ja pronssille Juuso Triipponen Naantalin Seudun Urheilukalastajista 2200 grammalla.

Hyvin järjestetyistä ja sujuvista kisoista kiitos kuuluu Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajille, Mathildan Marinalle, yhteistyökumppaneille ja kaikille talkoissa mukana olleille.

Teksti ja kuvat: Mauri Suojanen

Tulokset

Nuorten sarjoissa oli mukana 24 SM-mitalien tavoittelijaa.
Miesten sarjassa pilkittiin ja punnittiin suurimmat saaliit.
SM-laituripilkin miesveteraanien sarjaan osallistui peräti 181 kilpailijaa.