Kuteva-oluella tuetaan SVK:n Haukitehdas-hanketta

Jokaisesta myydystä litrasta Kuteva-olutta lahjoitetaan 0,50 euroa SVK:n Haukitehdas-hankkeelle. Kuva: Jaana Vetikko

Lokakuun lopussa lanseeratulla Kuteva-oluella tuetaan Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) Haukitehdas-hanketta, joka pyrkii vahvistamaan taantuneita haukikantoja erityisesti kunnostettujen lisääntymiskosteikkojen eli ”haukitehtaiden” avulla. Olutta valmistava Sonnisaaren panimo lahjoittaa jokaisesta myydystä Kuteva-litrasta 0,50 euroa hankkeelle.

Kuteva on rapsakan kuiva ja hieman rukiinen vahvuudeltaan 5-prosenttinen vaalea lager-olut. Sen kehittänyt panimomestari Timo Kanniainen kertoo, että Kuteva haluttiin saada sopimaan erityisesti kalaruokien kanssa nautittavaksi.

”Siksi se on Saaz-humalan lisäksi maustettu sitruunankuorella ja tillillä, ja tokihan sitä voi hyvin kulautella myös sellaisenaan”, hän mainitsee.

Saatavana hanassa ja pullossa

Kutevaa on saatavilla hanatuotteena ja pullossa. Myynnissä sitä on ainakin valmistajapanimon kotikaupungin Oulun olutravintoloissa ja ruokakaupoissa sekä muualla Pohjois-Pohjanmaalla.

”Jakelu pyritään saamaan koko maan kattavaksi ja ulottumaan myös ainakin eteläisen Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Tuotetta voi lisäksi tilata meiltä suoraan eri puolille maata, joten sen hankkimisesta tuotevalikoimiin voi antaa vinkin myös omalle lähikauppiaalle”, Sonnisaaren panimolta kerrotaan.

Sonnisaaren panimo ja SVK ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin kestävän ja vastuullisen kalastuskulttuurin edistämiseksi. Esimerkiksi osa oululaispanimon parisen vuotta sitten lanseeraamien käsityöoluiden Kojamo ja Marjas myyntituloista lahjoitettiin SVK:n Koolla on väliä -hankkeelle.

Haukitehdas, mikä se on?