Lapväärtin-Isojoen vesivisio tarjoaa ohjelmaa koko perheelle – valokuvanäyttely kirjastoissa ja geokätköjä maastossa

Kanootilla joella.

Lapväärtin-Isojoen vesivisiotyön tavoitteena on parantaa alueen vetovoimaisuutta ja elinkeinoja, sekä osallistaa paikallisia asukkaita ja eri alojen toimijoita yhteisen vesistön hoitoon ja kehittämiseen. Tarkoitus on mahdollistaa yhteisen vision luominen vesistöalueelle.

Tähän teemaan liittyen on nyt mahdollisuus käydä katsomassa alueen kirjastoissa kiertävää valokuvanäyttelyä sekä lähteä seikkailemaan alueen vesistöjen äärelle. Kirjastoissa on jo aloitettu kiertävä valokuvanäyttely ”Veden eri muodot”.

Näyttelyssä esitellään kesällä järjestettyyn valokuvakilpailuun osallistuvia valokuvia. Kilpailukuvia saatiin 61 kappaletta ja ne ovat kaikki nähtävillä kirjastonäyttelyssä. Ensimmäisenä näyttely ilahduttaa Kauhajoen kirjastossa 19.9. asti. Kristiinankaupungin kirjastossa näyttely on esillä viikot 38-39, Karijoen kirjastossa viikot 40-41 ja Isojoen kirjastossa viikot 42-43.

Parhaasta vesikuvasta yleisöäänestys

Näyttelyssä on mukana pääosin Lapväärtin-Isojoen vesistöalueelta tai sen lähistöltä otettuja luontokuvia. Kirjastoissa kävijät saavat äänestää voittajakuvaa ja parhaan vesikuvan ottajalle on luvassa palkinnoksi majoitus Lauhansarvessa. Valokuvien lisäksi näyttelyssä on esillä myös tietoa Lapväärtin-Isojoen vesivisiosta sekä alueen vesiluonnosta.

Valokuvanäyttely kiertää alueen kirjastoissa ja viipyy kaksi viikkoa kussakin kirjastossa. Kilpailuun osallistuvia valokuvia pääsee katselemaan myös vesivision kotisivuilla viikoilla 6.9–31.10, ja myös siellä on mahdollisuus äänestää mieleistään luontokuvaa. Valokuvakilpailun voittaja julkistetaan marraskuun alussa vesivision kotisivuilla .

Lähde seikkailemaan vesistöjen äärelle

Lapväärtin-Isojoen vesistöjen äärelle piilotetaan syyskuun aikana 13 geokätköä, jotka esittelevät kauniita vesikohteita. Kätköjä etsimällä pääset tutustumaan vesiluontoon, näet hienoja vesimaisemia ja opit vesistöjen hoidosta.

Vesivisio haastaa sinut etsimään kaikki 13 kätköä, sillä 20 nopeimmalle kaikkien kätköjen löytäjälle on luvassa vesiaiheinen palkinto. Jokaiseen kätköön piilotetaan kätkösana, jotka yhdessä muodostavat 13 sanaisen kätkölauseen. Geokätköt sijaitsevat Kristiinankaupungin, Karijoen, Kauhajoen ja Isojoen alueella.

Geokätköily on mukavaa koko perheen puuhaa ja se saattaa johdattaa yllättäviin paikkoihin, joihin ei muuten välttämättä eksyisi. Tieto Lapväärtin-Isojoen geokätköistä, sekä yksityiskohtaiset ohjeet geokätköjen etsintään julkaistaan vesivision kotisivuilla.