Hanko ja Inkoo näyttävät esimerkkiä muulle Suomelle – kaikille lapsille opetetaan veneilyä Vilskettä vesillä -luokkalukukirjoilla ja Aalloille-opetuspeleillä

Hangon kaupungin ja Inkoon kunnan kaikki alakoululaiset voivat vastedes opetella turvallista vesillä liikkumista Vilskettä Vesillä -luokkalukukirjojen ja Aalloille-opetuspelien avulla.

Hangon kaupungin ja Inkoon kunnan yhteiskuntavastuulliset toimijat päättivät rahoittaa
monimuotoista vesillä liikkumista opettavat Vilskettä Vesillä -luokkalukukirjat ja Aalloille-opetuspelit paikkakuntansa jokaiseen alakouluun. Nyt kaikissa Hangon ja Inkoon suomen- ja ruotsinkielisissä alakoulussa voidaan aloittaa opetussuunnitelmaan kirjattujen vesillä liikkumisen ja vesipelastuksen opettaminen lapsille.

”Tämä on fantastinen juttu Hangon kaupungille, että kaikki meidän lapsemme pääsevät nyt
opettelemaan veneilytaitoja ihan pienestä pitäen. Vilskettä Vesillä -luokkalukukirjat hankkeen
konsepti mahdollistaa systemaattisen ja vastuullisen opetuksen myös ilman opettajan omaa
veneilyosaamista”, Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell iloitsee.

Luontevasti käytettävissä olevat korkealaatuiset oppimateriaalit

Hankkeen lähettiläs, kansanedustaja Sari Multala, puolestaan toteaa, että kolmevuotinen Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahanke tarjoaa alakouluille yhtenäiset, korkealaatuiset ja monikäyttöiset oppimateriaalit.

”Luokanopettajien on helppoa hyödyntää näitä opetusvälineitä luontevasti esimerkiksi vesiympäristöopin yhteydessä ja käsitellä aihetta monesta näkökulmasta eri oppitunneilla”, Multala kiittelee.

Aalloille Finland Oy tukee lasten luku- ja veneilyturvallisuustaitojen kehittämistä

”Näin tärkeän oppiaineen ja elämän perustaitojen opetus ei saa olla koulun varallisuudesta tai
luokanopettajan omasta veneilyosaamisesta kiinni. Tuotin nämä opetusmateriaalit ja kehitin
tämän valtakunnallisen yhteiskuntavastuullisesti rahoitettavan hankkeen, jotta täällä maailman
vesistöisimmässä maassa ryhdyttäisiin vihdoin opettamaan ihan jokaiselle lapsille veneilyä
koulussa”, tietokirjailija ja Aalloille Finland Oy:n toimitusjohtaja Lissu Suursalmi selvittää.

”Ilman vankkaa yhteistyökumppaniverkostoa ja vastuullisia, yhteiskuntamme kehittämistä tukevia yrityksiä tämä olisi ollut mahdotonta toteuttaa”, Suursalmi vakuuttaa.

Vastuulliset oppimateriaalien lahjoittajat

Hanko: Hangon kaupunki, AG Marine Group Oy, Hangon Auto- ja Venetalo Oy, Oy Hanko Boat Yard Ab, Hangö Udds Segelsällskap rf, Hangö segelförening rf, HSF Marine Oy Ab ja Oy Itämeren portti – Östersjö Port Ab. Inkoo: Gripmarine Oy Ab, MainServ Oy, Oy Mekaniska Marin Ab, Ravintola Scola, Barösund Boden ja Kauppakeskus Strand.

Kirkkonummelainen Aalloille Finland Oy tukee tuotteillaan ja toiminnallaan lasten lukutaidon ja vesiturvallisuustaitojen kehittymistä. Yritys kasvattaa terveellisesti ja turvallisesti vesillä liikkuvia, vesistövastuullisia sekä veneilytaitoisia lapsia hyväntuulisilla Vilskettä Vesillä -kirjoilla ja hankkeilla sekä Aalloille-tuotteilla.