Vesienhoito kiinnostaa eteläisellä Pirkanmaalla – vesienhoitoverkoston perustamiskokouksessa yli 30 osallistujaa

Alkutalven maisemaa Pyhäjärven rannalta. Kuva: Kati Ojala.

Yli 30 henkilöä oli mukana perustamassa Eteläisen Pirkanmaan vesienhoitoverkostoa. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki vesiensuojelusta kiinnostuneet. Seuraava kokous on 2.2.2022 etäyhteydellä.

Eteläisen Pirkanmaan vesienhoitoverkosto toimii seitsemän kunnan alueella: mukana on Pyhäjärveen laskevia vesiä Nokian, Pirkkalan, Lempäälän, Vesilahden, Valkeakosken, Akaan ja Urjalan alueelta. Toimintaan voi hyvin tulla mukaan, vaikkei oma lähivesistö alueelle osuisikaan.

Pirkanmaan ELY-keskus koordinoi verkoston toimintaa ja toimii kokousten koollekutsujana. Verkoston toimintaa käynnisteltiin syksyllä 2021 aloitus- ja perustamistapaamisilla, joissa kuultiin verkostosta kiinnostuneiden ajatuksia alueen vesistöistä ja niiden hoidosta ja keskusteltiin verkoston tulevaisuudesta.

Kummallakin etätapaamisilla yli 30 ihmistä linjoilla

”Kummallakin etätapaamisella linjoilla oli yli 30 ihmistä, joten selkeästi vesien tila kiinnostaa ihmisiä! Tunnelma on ollut rento ja ihmisiltä on tullut loistavia ideoita tulevaisuuden toimintaa ajatellen”, kertoo vesienhoidon suunnittelija Kati Ojala Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Verkoston tavoitteena on tuoda yhteen vesien suojelusta kiinnostuneita tahoja ja mahdollistaa käytännön toimia vesien tilan parantamiseksi eteläisellä Pirkanmaalla.

Ensimmäinen kokous helmikuun alussa

Verkoston ensimmäinen varsinainen kokous pidetään 2. helmikuuta klo 17−19. Se järjestetään etäyhteydellä vallitsevasta koronatilanteesta johtuen. Kokouksen asialistalla ovat ainakin vuoden 2022 toiminta sekä verkoston nimestä päättäminen.

”Toimintaan voi hypätä mukaan, vaikka kuulisi verkostosta nyt vasta ensimmäisen kerran. Verkostoon kuuluminen ei sido jäseniä mihinkään ja se on myös ilmaista. Ei siis tarvitse murehtia, että joutuu liian aikaa vievään ja vaativaan rooliin, kun me ELY-keskuksessa huolehdimme käytännön järjestelyistä”, Ojala rohkaisee.

Ilmoittautuminen kokoukseen

Ilmoittautumisia pyydetään 26.1. mennessä.

Verkoston toimintaan voi tutustua nettisivuilla www.ely-keskus.fi/web/pirkanmaan-ely-keskuksen-vesienhoitoverkostot