Heitto- ja vetouistelun mestaruudet ratkottiin Hartolan Jääsjärvellä

Jari Mikkolan ja Matti Parkkisen venekunta voitti SVK:n vetouistelumestaruuden Hartolan Jääsjärvellä heinäkuussa.

SM-heittouistelu kisailtiin heinäkuun toisena lauantaina Hartolan Jääsjärvellä. Kisasaaliit koostuivat hauista ja ahvenista, mutta kalaa kilpailijat saivat hyvin vaihtelevasti.

Hirvensalmen Kalamiehiä edustaneet voittajat, Tuomas Tanttu ja Ossi Hänninen, saalistivat yli 33 kiloa haukia ja ahvenia, kun huonoin venekuntakohtainen saalis jäi yhteen 232 gramman painoiseen ahveneen. Kotikentällään parhaiten onnistui Itä-Päijänteen kalakavereita (I-PK) edustaneiden Jouni ja Toni Neuvosen venekunta, joka sijoittui hopealle 23 kg:n saalilla.

Joukkuekisassa kultaa vei Hirvensalmen kalamiesten joukkue reilulla 58 kg:n saalilla. Itä-Päijänteen kalakavereitten kakkosjoukkue otti hopeaa jääden voittajista noin neljä kiloa.

Vetouistelu Itä-Päijänteen kalakaverien juhlaa

Sunnuntaina kisat jatkuivat SVK:n vetouistelumestaruuskisalla. Kilpailusta muodostui Itä-Päijänteen kalakavereitten, I-PK:n juhla, sillä vain yksi mitali karkasi muille.

Voittoon uisteli Jari Mikkolan ja Matti Parkkisen venekunta, jonka voittotulos oli 45 856 pistettä. Joukkuekisassa I-PK:n ykkösjoukkue voitti kultaa 64 801 pisteen saaliilla. Tässäkin kisassa saaliit olivat yhtä kuhaa lukuun ottamatta haukia ja ahvenia. Hauen kerroin oli yksi, ahvenen kolme ja kuhan viisi.

Vuoden Uistelija -tittelin ja -kiertopalkinnon, jonka saa kahden päivän tulosten pienimpien sijoituspisteitten mukaan, voittivat Matti Tonteri ja Esko Pahkala I-PK:sta yhdeksällä sijoitussijoituspisteellä.

Vuoden uistelija -tittelin voittivat Matti Tonteri ja Esko Pahkala.
Itä-Päijänteen kalakavareitten ykkösjoukkue voitti SVK:n vetouistelumestaruuden 64 801 pisteellä.
SM-heittouistelun kultaa voittivat Hirvensalmen kalamiesten Tuomas Tanttu ja Ossi Hänninen yli 33 kilon saaliilla.

Teksti ja kuvat: Jouni Neuvonen