Helle sulki lohikalojen suut SM-soutu-uistelussa

SM-soutu-uistelun mitalistivenekunnat yhteiskuvassa.

Soutu-uistelun Suomen mestaruudesta kisattiin tänä vuonna heinäkuun lopulla Viitasaaren Muuruejärvellä, jonka vesistö on tunnettu siihen laskevasta, Juhani Ahon taimenvetenäkin tunnetusta Huopanankoskesta.

Kun kilpailupäiväksi sattui helteinen ja lähes tyyni sää, eivät lohikalat kuitenkaan olleet otillaan. Saaliit koostuivatkin pääasiassa hauista, kuhista ja ahvenista.

Pisteytyskisana käydyn kilpailun suurin kala oli noin viisikiloinen hauki, joka oli myös kisan yleisin saaliskala. Toisaalta kuha ja ahven antoivat sitä paremman grammakertoimen.

Mitalit eri seuroille

Kilpailun kärkisijat jakautuivat mukavasti, sillä voiton vei Hämeenlinnan seudun vetouistelijoiden parivaljakko Eemeli Elonen ja Harri Herttua. Toiseksi kalastivat mikkeliläisen Rantakylän Kalakavereiden Janne Tarkiainen ja Risto Laukkanen. Liperin Urheilukalastajien Hannu Kettunen ja Tom Keinänen jäivät heidän taakseen kolmansiksi.

Kilpailun järjestelyistä vastasi Viitasaaren Kalakaverit, joka onnistui tehtävässään mainiosti. Ainoa miinus oli voimakas osanottajakato verrattuna edellisvuoteen, kun Muuruejärven kilpailuun osallistui vain 27 venekuntaa.

Teksti ja kuva: Juha Kosonen

Tulokset