Laituripilkinnän ystävät kokoontuivat SM-kisoihin Kuopion Maljalahdelle

Kurikasta kotoisin oleva Tuomas Pitkämö morritteli itsensä kolmanneksi alle 12-vuotiaiden sarjassa.

Liki neljäsataa kisaajaa suuntasi katseensa kohti Ahdin valtakuntaa ja laski pilkkinsä Kallaveden syvyyksiin Maljalahden laitureilla Kuopiossa syyskuisena sunnuntaiaamuna. Turhaan ei kalakansa liikkeellä ollutkaan, sillä lähes jokainen laituripilkin SM-kisaan osallistunut pääsi saaliin makuun kisapäivän aikana.

Kun edellisen kerran Kuopiossa vuonna 2010 järjestettiin laituripilkinnän SM-kisat, naisten ykkönen kalasti suurimman saaliin. Niin kävi nytkin, kun Puijon Pilkin Arja Puurunen ainoana kilpailijana ylitti neljän kilon rajan. Miesten sarjan voittaneen Lappeenrannan Pilkkijöiden Kimmo Hyvärisen kalapussi painoi 3,6 kiloa ja oli kisan toiseksi painavin.

Alle 12-vuotiaiden nuorten sarjan voitti Rantakylän Kalakavereiden Eemeli Tarkiainen ja 15-vuotiaissa voiton vei Vaajakosken Koukun ja Paukun Aapo Kukko, joka aiemmin kesällä saavutti kultamitalin myös SM-ongessa. Alle 19-vuotiaiden sarjassa kaloja pilkki eniten Atro Kuusela Kuusankosken Kalastusseurasta.

Naisveteraani löi miehet

Nais- ja miesveteraanien kesken käytiin tiukka ja lopulta naisten voittoon päättynyt kilpailu, kun Teljän Kalastajien Sinikka Mäkinen sai kahdeksan grammaa suuremman saaliin kuin miesveteraanien ykkönen Timo Rinta-Jaskari Lakeuden Urheilukalastajista.

Ahvenista, salakoista, särjistä ja lahnoista pääasiassa koostuvaa saalista nousi päivän aikana yhteensä 365 kiloa. Puijon Pilkin järjestämän kilpailun järjestelyt toimivat mainiosti.

Teksti ja kuvat: Janne Tarkiainen

Tulokset

Kalakaverit Eemeli ja Ville pärjäsivät kisassa hyvin.
Kalakaverit Eemeli ja Ville pärjäsivät kisassa hyvin.
Kalan saaminen vetää suupielet hymyyn kokeneemmaltakin kalastajalta.
Kalan saaminen vetää suupielet hymyyn kokeneemmaltakin kalastajalta.