Onki24:ssä ongittiin kookkaita lahnoja

Urpoerämies 1 vastasi kilpailun komeimmasta lahnasta.

Teksti: Marcus Wikström

Onki24 kilpailtiin nyt jo kolmatta kertaa ja sarjajako oli se sama tuttu ja turvallinen; Fiilistely-sarjassa oli rennompi ote kisaan ja Pro-sarjassa oltiin enemmän all-in meiningillä. Kilpailu on puhdas kahden hengen joukkuekilpailu eli henkilökohtaista sarjaa ei ole.

Onki24 edustaa suosittuja, rajattomia kalastuskilpailuja, jossa kilpailijat itse valitsevat onkipaikkansa. Koko Suomi on siis kilpailuareenana ja monet joukkueet panostavat paljonkin omien mörkökalojen löytämiseen.

Onki24-vuosimallia 2023 starttasi 30.6. klo 21.00 ja päättyi seuraavana iltana täsmälleen samaan kellonaikaan. Fiilistely-sarjaan oli ilmoittautunut 53 joukkuetta ja Pro-sarjaan 12 joukkuetta. Kilpailukaloiksi hyväksyttiin särki, seipi, säyne, suutari, sorva, ruutana ja lahna. Tuloksiin laskettiin kolme pisintä ja eri lajeihin kuulunutta saaliskalaa ja kalalajeille oli vertailukelpoisuuden nimissä annettu myös kertoimet.

Runsaasti saalisilmoituksia

Kilpailun alussa ilmoitettiin totutusti saaliskaloja runsain mitoin. Sen jälkeen ilmoitettiin, kuten kilpailun ohjeessakin sanottiin, vain tulosta parantavia kaloja ja ilmoitusten määrä alkoi sitä mukaan tasoittumaan.

Kilpailun keli oli monessa paikassa äärimmäisen sateinen ja haittasi takuuvarmasti joidenkin joukkueiden suoritusta. Tästä huolimatta ilmoitettiin tähän mennessä pisimmät lahnat koskaan tässä kisassa: 70-senttinen, 66-senttinen, 63-senttinen ja 61-senttinen. Komea katras! Pisimmän eli 70-senttisen lahnan sai Urpoerämies 1 -niminen joukkue, jossa kilpailivat Pauli Varsila ja Teemu Heikkilä.

Kilpailun ehkä komeimmasta kalasta vastasi kuitenkin GoFish Kokkola, jossa kalasti Markus Sällinen Kokkolasta ja Pertti Moilanen Hämeenlinnasta. Joukkue onnistui jallittamaan peräti 40 senttimetriä pitkän särjen. Todella kovan luokan suoritus, ja kun särki sai kavereikseen vielä 40-senttisen ruutanan ja 26-senttisen seipin, oli Pro-sarjan voitto sinetöity.

Sarjan toiselle sijalle onkivat Pasalan Mäskääjät, jonka muodostivat Juuso Triipponen ja Jali Veranen. Kolmanneksi tuli Alea Iacta Est -niminen joukkue, jossa kilpailivat Toni Itäranta ja Jani Tiainen.

Ananas kärjessä Fiilistely-sarjassa

Fiilistely-sarjassa kärkeen kiilasi jo suhteellisen aikaisessa vaiheessa Ananas-niminen joukkue. Pistekaula muihin joukkueisiin piti loppuun asti ja voitto oli faktaa. Joukkueen muodostivat Kristian Kankare Helsingistä ja Henry Merikallio Vantaalta. Heidän voittosaaliinsa koostui 66 cm lahnasta, 38 cm ruutanasta ja 33 cm särjestä.

Toiseksi nousi Team Sensas Finland, jossa kilpailivat Henri ja Vili Lillman. Pronssisija meni Team Lihalaatikko -nimiselle joukkueelle, eli tarkemmin ottaen Samuli Raittilalle ja Mikael Kalliolle. He onnistuivat pitämään Team T&T:n takanaan, joskin vain 0,44 pisteen turvin.

Onki24 -kilpailua tuki palkinnoin Onkitukku.

Tuloksia (pisteet):

Fiilistely-sarja: 1) Ananas (Kristian Kankare, Henry Merikallio) 186.20, 2) Team Sensas Finland ry (Henri Lillman, Vili Lillman) 172.00, 3) Team Lihalaatikko (Samuli Raittila ja Mikael Kallio) 169.44.

Pro-sarja: 1) GoFish Kokkola (Markus Sällinen, Pertti Moilanen) 198.40, 2) Pasalan Mäskääjät (Juuso Triipponen, Jali Veranen) 170.12, 3) Alea Iacta Est (Toni Itäranta, Jani Tiainen) 168.95, 4) Species Fishing Team (Juha Salonen, Timi Laitinen) 159.20, 5) Mäskääjät (Teemu Suihkonen, Onni Virtanen) 158.08, 6) Alpiinofishing (Roni Heinonen, Mirko Varakas) 137.88.

Kaikki tulokset

Kilpailussa nähtiin jälleen liuta hienoja sorvia. Tässä Mäskääjät-nimisen joukkueen 36-senttisen tyylinäyte.