SM-tiedosta tuli järisyttävä jännitysnäytelmä

Pilk Kings onnistui kovan väännön jälkeen uusimaan edellisvuoden voittonsa.

SM-tietokilpailu kisattiin tänäkin vuonna Jyväskylässä, joka on osoittautunut Suomen ”keskipisteessä” sijaitsevana sopivaksi kisakaupungiksi. Kiinnostus kilpailua kohtaan nousi mukavasti viime vuodesta, ja yleisessä sarjassa oli nyt mukana kahdeksan joukkuetta, kun vastaava määrä vuotta aiemmin oli viisi.

Nuorten sarjassa oli viime vuoden tapaan mukana kolme joukkuetta, mutta tällä kertaa saatiin sentään yksi joukkue muualtakin kuin Etelä-Suomesta. Lakeuden Urheilukalastajilla (LUK) oli siten pitkästä aikaa edustus molemmissa sarjoissa. Pohjanmaan pojat pistivätkin ensikertalaisiksi hyvin kampoihin muille joukkueille.

Pohjanmaata edustivat yleisessä sarjassa LUK:n lisäksi totutusti Pilk Kings ja Etelä-Suomea Laajalahden Kalamiehet sekä Marjaniemen Kuhat. Etelä-Savon edustuksesta vastasivat pitkään mukana olleet Punkaharjun Kalamiehet ja ”uutena” joukkueena Rantakylän Kalakaverit.

Keski-Suomen paikallisvärejä puolestaan edusti Kala ja Kulaus peräti kahdella joukkueella. Nuorten sarjassa nähtiin jo mainitun LUK:n lisäksi kaksi joukkuetta Tuusulanjärven Urheilukalastajista (TJUK).

TJUK:n nuorille kulta

SVK:n kalatalousasiantuntijat Marcus Wikström ja Juha Ojaharju olivat laatineet kilpailun kysymykset. He muodostivat myös tuomariston yhdessä Keski-Suomen vapaa-ajankalastajapiirin sihteerin Vesa Saikkosen kanssa. Vesa myi myös totutusti pullakahvia osallistujille ennen ja jälkeen kisan.

Nuorille oli taas ja kilpailijoilta kiitosta saaneen tavan mukaan laadittu omat kysymykset. TJUK:n ykkösjoukkue nyki pienen etumatkan heti alkumetreillä ja onnistui myös pitämään sen loppuun asti varmistaen näin kultamitalit Etelä-Suomeen. Saman seuran kakkosjoukkue ja LUK kävivät vimmatusti kamppailua hopeamitaleista ja siinä kisassa Pohjanmaan joukkue veti lopulta pidemmän korren.

Hyvin olivat nuoret kisaan valmistautuneet, se täytyy sanoa, kun pisteitä tuli välillä hieman vaikeammistakin kysymyksistä. Toivon mukaan nähdään tämä sama jengi ensi vuodenkin kilpailussa. Eikä yhtään haittaisi, jos muutkin piirit tarttuisivat haasteeseen!

Järisyttävän tasaista yleisessä sarjassa

Yleisen sarjan kisasta tuli järisyttävän kova ja tasainen, kun viimeisen eli 13. kysymyksen jälkeen kuusi kahdeksasta joukkueesta oli kahden ja puolen pisteen sisällä. Myös kultamitalin kohtalo oli vielä auki, kun sekä Punkaharjun Kalaveikot että Pilk Kings olivat onnistuneet kaapimaan kasaan 14 pistettä.

Oli siis mentävä lisäkysymyksiin. Niistä ensimmäinen kuitenkin ratkaisi tilanteen Pohjanmaan hyväksi ja Pilk Kingsin joukkue onnistui näin uusimaan viime vuoden voittonsa. Punkaharju jäi kakkoseksi ja pronssille ylsi tällä kertaa Kala ja Kulauksen ykkösjoukkue.

Mainio kisa ja hieno tunnelma petasivat hyvän perustan ensi vuoden mittelölle. Nähdään silloin!

Teksti ja kuva: Marcus Wikström

Tulokset:

Kala ja Kulauksen ykkösjoukkue raivasi tiensä pronssille.