Tampereen Street Fishing -kisa oli menestys – myös nuoret innokkaasti mukana

Tammerkoski oli yksi Tampereen Street Fishing -kilpailun kisapaikoista.

Tampereella järjestettiin elokuun puolivälissä ensimmäistä kertaa Street Fishing -kilpailu, jonka tarkoituksena oli tuoda kalastus kaupungin ydinkeskustaan ja sen lähivesille. Erityisesti kilpailuun toivottiin mukaan myös nuoria kalastuksen harrastajia.

Tavoitteessa onnistuttiin kaikin puolin, sillä kilpailuun osallistui 27 kahden hengen joukkuetta eli 54 kisailijaa. Heistä nuoria oli huikeasti 21.

Keli ei ollut kalastajien puolella, sillä aluksi tuuli kovaa, ja pian ilma myös synkkeni rajusti. Muutaman pisaran vettäkin kalastajat saivat niskaansa, vaan eipä se näyttänyt haittaavan ketään.

Kilpailussa sai kalastaa kaikilla mahdollisilla vapakalastusmetodeilla. Passiivipyydykset sen sijaan oli kielletty.

Kuusi lajia mittalaudalle

Kisassa joukkueiden piti saada neljän eri lajin kala tai kaloja. Kunkin lajin pisin yksilö mitattiin ja kalojen yhteispituus ratkaisi järjestyksen. Kalalajeista mittalaudalle pääsivät särki, siika, ahven, kirjolohi, lahna ja pasuri.

Kisan pisimmän kalan tittelin vei kirjolohi, joka oli 46,5 cm pitkä. Sen sai myös koko kisan 89 sentin tuloksellaan kalastanut Team AGCO, jonka muodostivat Topi Vilenius ja Jussi Rinne.

Hopeajoukkue Team Lunkkerin Niklas Kallio ja Daniel Jussila jäivät heistä kolmen sentin päähän. Kolmanneksi kisassa sijoittuivat Species Fishing Teamin kakkosjoukkueen Markus Ratinen ja Mikko Joensivu 83,5 sentin yhteispituudella.

Uutta kalastuskulttuuria

Sekä kilpailijat että järjestäjät olivat kilpailusta mielissään ja yhdessä oltiin sitä mieltä, että tällaista tarvitaan lisää Tampereelle luomaan uutta ja erilaista kalastuskulttuuria.

Katukuvassa kalastaja on Tampereen keskustassa outo näky ainakin toistaiseksi, ja sen moni kalastaja saikin huomata, kun sivulliset ihmiset kyselivät, mitä ihmettä täällä tapahtuu?

Kilpailu oli siis onnistunut ja odotamme jo innolla seuraavaa kertaa.

Kiitos vielä kaikille, jotka mahdollistivat kilpailun onnistumisen.

Teksti: Jyri Haapanen, Kuvat: Mikko Kulmala/Jyri Haapanen

Tulokset

Kilpailun säännöt kerrattiin vielä ennen kalastuksen aloittamista.
Kilpailijat olivat mielissään uudenlaisesta katukalastustapahtumasta.
Tärppääköhän pian!
Kalastajien vieheet kiinnostivat myös siivekkäitä saalistajia.