Vuoksi toimi juhlavana kisanäyttämönä – Tuulastuksen epävirallisesta MM-tittelistä kisasi kaikkiaan 22 venekuntaa

Kilpailijat valmistautumassa MM-tuulastuksen lähtöön Vuoksella.

Kisakeskuksena toiminut ja samalla kauden päättäjäisiään juhlinut Vuoksen kalastuspuisto oli myös kilpailun lähtö- ja maaliintulopaikkana. Juhlan kunniaksi tuulastajat ammuttiin komeasti matkaan tykinlaukauksen saattamana. Lopuksi ilta huipentui upeaan ilotulitukseen.

Imatran koleassa ja sumuisessa syysillassa tunnelma oli siis enemmän kuin kohdillaan. Varpasaaren tuulastulet loivat valoa pimeään, ja Vuoksen aavoilla puolestaan tuikkivat kilpailijoiden valonlähteet.

Kaikkiaan Imatralle saapui 27.9. järjestettyyn kilpailuun 22 venekuntaa tavoittelemaan tuulastuksen epävirallista MM-titteliä. Kisajärjestelyistä vastasi onnistuneesti Ruokolahden Urheilukalastajat.

Uula Suhonen ja Petteri Huovinen ovat tuoreet tuulastuksen maailmanmestarit. He vuolivat kultaa komealla liki 17 kilon saaliilla.

Voittajat erottuivat selvästi

Nelituntisen kisarupeaman aikana venekunnat tuulastivat saaliskaloja vaihtelevalla menestyksellä ja tulokset heittelivät. Ilotulituksen lomassa punnitukseen alkoikin puikkelehtia tyytyväisiä ja vähemmän tyytyväisiä kisaajia.

Tällä kertaa voittajajoukkue erottui selvästi, sillä se tuulasti tuplamäärän kalaa hopeamitalisteihin verrattuna. Mestaruustitteli oli siis enemmän kuin ansaittu, sillä kaksikko Uula Suhonen ja Petteri Huovinen vuoli lopulta kultaa komealla liki 17 kilon kombolla.

Toiseksi tulleet Jari Mikkola ja Matti Parkkinen saivat kasaan 7,860 kilon saalispussin. Pronssia puoletsaan veivät Jani ja Niko Arminen 7,260 kilon saaliillaan.

Vuoksen maine oivallisena haukiapajana näkyi selkeästi myös kisatuloksissa, sillä runsaslukuiset hauet toivat useiden joukkueiden saalispusseihin reilusti painoa. Punnitukseen kärrättiin lisäksi kookkaita lahnoja, muutamia hyvänkokoisia siikoja sekä perinteisesti ahvenia ja muita pienempiä kaloja.

Tulokset

Teksti ja kuvat: Ilkka Heikkinen

Vuoksen MM-tuulastuksen parhaat vasemmalta lukien: Jani ja Niko Arminen (pronssia), Uula Suhonen ja Petteri Huovinen (kultaa) sekä Jari Mikkola ja Matti Parkkinen (hopeaa).
Ilta huipentui ilotulitukseen.