Kalavedet kutsuivat myös huhtikuussa – poikkeustila vei Maria Luoston tanssiparketilta kalavesille

Tammi-huhtikuun aikana maksetuista kalastonhoitomaksuista on kertynyt 3,1 miljoonaa euroa. Kuva: Jaana Vetikko.

Huhtikuussa kalastonhoitomaksuja maksettiin noin 40 600 kappaletta, joka on yli 10 000 maksua (34 %) edellisvuoden huhtikuuta enemmän. Tammi-huhtikuun aikana maksetuista kalastonhoitomaksuista on kertynyt 3,1 miljoonaa euroa.

Aktiivisena alkanut kalastusvuosi kiihtyi maaliskuussa poikkeustilan julistamisen jälkeen huomattavasti. Lisääntynyt kalastusinnostus on näkynyt vielä huhtikuussakin, vaikka ajoittain heikommat ulkoilusäät hidastivat kalastonhoitomaksujen menekkiä.

Huhtikuussa on katsottu jo kohti kesää, ja kasvu koostui lähes kokonaan vuosimaksuista. Lyhytaikaisten kalastonhoitomaksujen osalta taas on tänä keväänä maksettu lupia satunnaisille kalastuspäiville enemmän kuin viikon jaksolle.

Tamperelainen Maria Luosto innostui kalastuksesta

Yksi poikkeustila-aikana kalastamisesta innostunut on Tampereella asuva Maria Luosto. Hän ei aiemmin kalastanut juuri ollenkaan, mutta kokoontumiskieltojen myötä rakkaan paritanssiharrastuksen tilalle piti keksiä jotain muuta.

”Olen aivan aloitteleva kalastaja, mutta haaveillut kalastusharrastuksesta kauan. Se täydentää mukavasti marjastus- ja sienestysharrastusta. Korona-aika sai sitten siirtymään haaveista tekoihin. Samalla olen panostanut enemmän myös ruoanlaittoon, ja opetellut savustamaan. Tällä hetkellä kalastan Pyhäjärven rannoilta käsin kirjolohta ja seuraavaksi aion opetella jigaamista.”

Luosto uskoo kalastamisen jatkuvan myös poikkeustila-ajan jälkeen, sitä kun voi harrastaa ympäri vuoden: ”Haluan innostaa muitakin kokeilemaan ja kiittää kalastajia, jotka ovat auttaneet minut alkuun harrastuksessa!”

Lähde: Eräluvat: Kalavedet kutsuivat myös huhtikuussa. Kirsi Suojoki. Julkaistu Eräluvat.fi -sivustolla 8.5.2020.