Uudistettu ja päivitetty opas Suomen kansallispuistoista innostaa ja opastaa elämysten äärelle

Suomen kansallispuistoista on ilmestynyt uudistettu ja päivitetty opaskirja Kansallispuistot tutuiksi Suomi.

Retkeilystä on tuntunut muodostuvan yhä tärkeämpi voimavara suomalaisille. Sen osoittavat lähiretkeilykohteiden ennen näkemätön suosio ja kansallispuistojen kävijämääräennätykset. Uusi retkeilykirja Kansallispuistot tutuiksi Suomi opastaa ja innostaa lukijansa elämysten äärelle.

Suomen kansallispuistot ovat suosittuja retkeilykohteita, jotka houkuttelevat monenlaisia retkeilijöitä luonnon helmaan. Uudessa 336-sivuisessa kirjassa Kansallispuistot tutuiksi Suomi esitellään kaikki maamme kansallispuistot sekä viisi valtion retkeilyaluetta: Evo, Iso-Syöte, Kylmäluoma, Oulujärvi ja Ruunaa.

Sisältöä on aiemmista Kansallispuistot tutuiksi -kirjasarjan teoksista uudistettu ja päivitetty. Kirjoittajat Pepe Forsberg ja Mikko Sorsa kertovat kirjassaan parhaat elämykset ja vinkit kaikista puistoista.

Kirjan teko oli palkitsevaa

”Kirjan teko on ollut palkitseva prosessi. Uskomaton määrä ihmisiä auttoi meitä pääsemään tavoitteeseemme, minkä uskon näkyvän kirjassa rikkaana ja mielekkäänä lukukokemuksena. Teoksessa on mukana fiilikset omilta retkiltämme kaikista Suomen neljästäkymmenestä kansallispuistosta”, kertoo Pepe Forsberg.

Yhä useampi tuntuu hänen mielestään löytävän tiensä luontoon: ”Olen huomannut, että kansallispuistot kiinnostavat myös uusia retkeilijöitä, jotka eivät ole ennen käyneet näissä puistoissa. Ihmisiä kiinnostaa uudet elämykset kauniissa luonnossa”, Forsberg toteaa.

Mikko Sorsa haluaa muistuttaa kirjoituksillaan ihmisiä kauniimmasta maailmasta ja tavasta elää sekä luonnon tärkeydestä: ”Olemme erottamaton osa luontoa ja elämää maapallolla, jota määrittää yhdessä luominen ja vastavuoroisuus. Kansallispuistot ja muut suojellut luontoalueet ovat kaunis osa meitä”, Sorsa kuvailee.

QR-koodi pitää tiedot ajan tasalla

Nyt ilmestyvä kirja kertoo sarjan aikaisemmin ilmestyneiden kirjojen tavoin puistojen luonnosta, eliölajeista, historiasta, reiteistä ja kulkuyhteyksistä, jotka antavat mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa oman retken suunnittelijalle. Kansallispuistojen ja retkeilyalueiden kartat sekä lähtöpaikkojen osoitetiedot auttavat löytämään perille.

Jokaisen kansallispuiston ja retkeilyalueen yhteydessä olevan QR-koodin takaa löytyy lisää sisältöä, jonka avulla kirja pysyy ajan tasalla, mikäli puistoissa tapahtuu muutoksia.

Pepe Forsberg ja Mikko Sorsa
Kansallispuistot tutuiksi Suomi, retkeilijän opas,
Karttakeskus, 336 s.