Konneveden koskille tulossa kiertävä vuosirauhoitus – rauhoituksen pituus käytännössä 17 kuukautta

Konneveden Kosket on seitsemän kosken kalastuskohde Keski-Suomessa. Yksi koskireitin kohteista on Karinkoski, joka on Taikinaisen tavoin suljettu kalastukselta vuonna 2023.

Kalastuspaineen alentamiseksi yksi Keski-Suomessa sijaitsevan Konneveden kosket -kalastuskohteen koskista tullaan jatkossa vuosittain pitämään kalastukselta kokonaan suljettuna. Tällöin kyseisen kohteen rauhoitusajan pituudeksi tulee käytännössä 17 kuukautta.

Rauhoituksen aikana kohteilla tehdään toimenpiteitä, joilla pyritään vahvistamaan kalaston tilaa. Myös valvontaa koskilla tehostetaan lieveilmiöiden ehkäisemiseksi.

Vuonna 2023 kalastukselta suljettuja ovat Taikinainen ja Karinkoski. Kalastukselle nämä kosket aukeavat taas 1.5.2024. Lisäksi Karinkoski ja Taikinainen tulevat olemaan jatkossa samaa lupakokonaisuutta. Vuonna 2024 kalastukselta suljettavaa kohdetta ei olla vielä päätetty.

Uusi jälleenmyyjä: Konnevesi Travel Oy

Konneveden Koskien uutena jälleenmyyjänä aloittaa kaudesta 2023 alkaen Konnevesi Travel Oy yrittäjinään Jani ja Titta Himanko. Vuoden 2023 tuotteet ja majoitukset tulevat myyntiin loppuvuonna 2022.

Lisätietoja sähköpostilla jani@konnevedenkosket.fi tai uudesta palvelunumerosta 044 239 8874 sekä nettisivuilta https://konnevedenkosket.fi/