Koululaisten Eräpassi-tehtävät on julkaistu uudistettuina

Eräpassin tehtävät vievät seikkailulle luontoon, haastavat tiedonhaku- ja tiimityöskentelytaitoja sekä liikuttavat pelien ja leikkien merkeissä.

Metsähallituksen Eräpassi-tehtävät on nyt julkaistu osoitteessa erapassi.fi. Eräpassi on kouluille ja kerhoille suunnattu materiaalipaketti, jonka avulla opettajien on helppo tutustuttaa lapset suomalaiseen luontoon ja eränkäyntikulttuuriin. Tehtäväkokonaisuudet on juuri päivitetty.

Eräpassikokonaisuuteen sisältyy erityyppisiä tehtäviä neljästä aihealueesta: jokaisenoikeuksista (jokamiehenoikeuksista), luonnossa liikkumisesta, kalastuksesta ja riistanhoidosta. Tehtävät vievät seikkailulle luontoon, haastavat tiedonhaku- ja tiimityöskentelytaitoja sekä liikuttavat pelien ja leikkien merkeissä.

Materiaaleja ekaluokkalaisista lukiolaisiin asti

Opetuspaketista löytyy materiaaleja eri ikäluokille ekaluokkalaisista lukiolaisiin asti. Tehtäväkokonaisuutta voi myös hyödyntää koulujen valinnaiskursseilla tai vaikka iltapäiväkerhoissa.

Eräpassi suoritetaan tekemällä kolme tehtävää kustakin aihekokonaisuudesta ja merkitsemällä suoritukset Eräpassi-vihkoon. Jokainen Eräpassin suorittanut saa diplomin.

Kaikista Eräpassi-tehtävistä on tulossa syksyn aikana käännökset ruotsiksi ja osasta myös englanniksi.

Kaikki tehtävät ja tarkemmat lisätiedot löytyvät osoitteesta www.erapassi.fi.