Lahjasaappaat testissä: Jalkineet pitivät, minkä lupasivat

Lahjasaappaat pitivät hyvin pintansa 37 asteen pakkasessa.

Joulupukki onnistui tänä jouluna yllättämään minut. Hän oli käärinyt pakettiini mieluisan lahjan. Lahjapaperin kätköistä löytyi lämpösaappaat.

Kenkien paketissa luvattiin saappaiden kylmänkestoksi rajut -50 celsiusastetta. Suomessa pääsee harvoin kokemaan tuollaisia pakkasia. Tammikuun puolen välin aikoihin Koillismaalla oli kuitenkin todella kylmää.

Torstaina 14.1. aamulla herätessäni digitaalinen lämpömittari näytti ulkolämpötilaksi lukemaa ”Lo”. Se ei tarkoittanut, että patteri olisi ollut lopussa. Pakkanen oli yön aika laskenut alle -30 celsiusasteen ja digitaalista oli loppunut asteikko kolmeenkymmeneen.

Elohopeamittari varmisti asian ja todisti, että nyt ei ulkona kintaat kastuisi ihan vähällä. Kuusamossa sijaitsevan Oulankajoen Kiutakönkään virallinen pakkaslukema näytti -37 astetta, joten päätin lähteä testaamaan uusien saappaiden lämmönpitävyyttä.

Voi suositella pilkkijöille ja muille luonnossa liikkuville

Laitoin ulkotamineet päälle ja jalkoihin pelkät ohuet tennissukat. Vetäisin lahjasaappaat jalkaani ja lähdin puuhastelemaan luontoon reiluksi tunniksi. Toden totta, nuo saappaat pitivät jalkani hyvin lämpimänä noinkin kovalla pakkasella.

Pintamateriaali meni kengissä kovaksi, mutta ei vaurioitunut. Kenkä oli miellyttävän pehmyt ja lämmin kävellä. Tunnin reippailun jälkeen naama ja sormet alkoivat olla sen verran jäässä, että siirtyminen lämpimiin sisätiloihin tuli ajankohtaiseksi. Otin toisen kengän jalasta ulkona ja nappasin yhdellä jalalla heiluen muutaman kuvan kengästä. Kamerasta loppui akku ja varpaita alkoi palella.

Totesin, että tämä pakkastesti päättyy tähän. Ehdin todeta kuitenkin sen, että tätä pakkassaapasta voin suositella pilkkimiehille ja muille luonnossa liikkujille. Nämä jalkineet pitävät sen, mitä paketissa luvataan. Näissä saappaissa jalat pysyvät lämpiminä kovemmillakin pakkasilla.

Safari Polar -talvijalkineet: Pitävä pohjakuviointi, EVA-materiaalista valmistettu, paino vain 540 g/koko 44, irrotettava 4-kerros lämpövuori, kylmää eristävällä foliopinnoitteella, nauhakiristeinen lumilukko, kylmänkesto -50 celsiusastetta. Lisätietoja Safari-lämpöjalkineista: https://nordicsports.fi/safari-lampojalkineet/

Teksti ja kuva: Matti Kela