PikeMasters 2020 -ohjelman jaksot pyörivät Youtubessa ja AlfaTV:llä – kannattaa katsoa, kuinka maan hauenkalastajien parhaimmisto ottaa mittaa toisistaan

Team CWC: Mika Mäkelä ja Janne Helenius.

Maan parhaat hauenkalastajat esittelevät taitojaan ja ottavat mittaa toisistaan paraikaa Youtubessa että AlfaTV:ssä pyörivässä PikeMasters -kalastussarjassa. Sarjassa on mukana yhteensä kuusi kahden hengen joukkuetta, jotka koostuvat toinen toistaan kokeneemmista taitavammista vapakalastajista.

Ohjelmassa kalastetaan kolmessa eri kohteessa kolme päivää, joiden aikana kilpailijat yrittävät saada viisi mahdollisimman pitkää haukea. Ne mitataan ja yhteistulosten perusteella jaetaan pisteet, jotka lasketaan yhteen kolmelta päivältä.

Jotta kisa ei kuitenkaan ratkeaisi turhan nopeasti on sen sääntöihin kirjattu seuraavat periaatteet: Viisi pisintä haukea päivässä saanut joukkue saa 5 pistettä. Toiseksi pisimmät 5 haukea päivässä saanut joukkue saa 4 pistettä ja niin edelleen. Päivän pisimmän hauen saanut joukkue saa yhden lisäpisteen. Ohjelmasarjan 5 pisintä haukea saanut joukkue saa 5 pistettä, toiseksi pisimmät joukkue saa 4 pistettä jne.

Joukkueiden veneissä on mukana kuvaaja, joka toimii tuomarina ja valvoo, että sääntöjä noudatetaan. Haukien pituus mitataan erillisellä PikeMasters-mittalaudalla ja vain yli 60-senttiset hauet lasketaan mukaan ja kaikki kalat tulee vapauttaa mahdollisimman nopeasti.

Viime vuoden ykköset puolustavat voittoaan

Kisassa on tälläkin kertaa mukana viime vuoden voittajakaksikko Team CWC:n Mika Mäkelä ja Janne Helenius. Heille tiukan haasteen heittävät Antti Heinonen ja Jani Haavisto (Team Abu), Alexander Lexen ja Mika Mujunen (Team Gator Finland), Tomi Tikkanen ja Jani Karonen (Team Garmin), Ville-Matti Blomqvist ja Juhani Hutri (Team Daiwa) sekä Markku Tiusanen ja Tero Ruoho (Team Rapala).

Joukkueiden esittelyt

Päätösjakson ensiesitys Helsingin venemessuilla 8.2.2020

Jaksot näytetään Youbessa Canal Outdoor -kanavalta

Ensimmäinen ja toinen jakso on jo julkaistu ja ne ovat edelleen katsottavissa Youtubessa.
Ensimmäisessä jaksossa kerrotaan kalastuksen lomassa myös Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön Haukitehdas-hankkeesta.

Seuraava eli 3. jakso julkaistaan ylihuomenna lauantaina 18.1. klo 18 ja loput kolme jaksoa samaan aikaan lauantaisin 25.1., 1.2. ja 8.2. Finaalijakson ennakkonäytös, jossa voittajat selviävät, on lisäksi nähtävissä ennakkonäytöksenä isolta screeniltä Rapala-akvaarion vieressä Helsingin venemessuilla 8. helmikuuta klo 15.30 alkaen.

Myös AlfaTV näyttää kaikki Pikemastersin jaksot tiistaisin klo 18.