Vapapäivä koulujen alkamisen kunniaksi: Lapset ilmaiseksi kalaan Metsähallituksen arvokalakohteille

Kuusamon Uistin on valmistanut Vapapäivä-uistimen, joka ei ole myynnissä, vaan sellaisen saa ainoastaan osallistumalla Vapapäivä-tapahtumaan.

Kaikki alaikäiset pääsevät ilmaiseksi kalastamaan arvokalakohteille lauantaina 5. syyskuuta. Vapapäivä-tapahtuma järjestetään tavallisesti kesäloman alun kunniaksi. Tänä vuonna kalastuskohteet avataan lapsille koulujen alkamisen kunniaksi. Kohteilla noudatetaan turvallisuusohjeita.

Metsähallitus avaa tapahtumaa varten 36 kalastuskohdetta eri puolilla Suomea. Niistä 12 kohteella on paikalla Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) järjestämät ohjaajat.

Ohjattuja kohteita on Salossa, Hämeenlinnassa, Ikaalisissa, Kivijärvellä, Mikkelissä, Lieksassa, Nurmeksessa, Rovaniemellä, Sievissä, ja Sodankylässä. Ohjaajat ottavat alaikäiset huoltajineen vastaan yksitellen ja opastavat heidät rauhalliseen paikkaan kalastamaan. Kohteilla on käytössä käsidesiä ja poikkeussääntöjä: muun muassa tulipaikoilla kokoonnutaan väljästi.

Huom! Vapapäiväohjelmaan tullut muutos: Kuhmoon ja Vaalaan suunnitellut Vapapäivät on peruttu koronatilanteen vuoksi!

Omatoimikalastusta 24 kohteella

Omatoimisesti voi kalastaa lisäksi 24 kohteella eteläisiltä merialueilta aina pohjoiseen Lappiin saakka. Omatoimikalastajien tulee muistaa taimenen kuturauhoitus syyskuun alusta alkaen.

Vapapäivä alkaa ohjatuilla kohteilla kello 10. Muilla Vapapäivän kohteilla alaikäiset voivat kalastaa huoltajan kanssa koko päivän ilmaiseksi, kun ilmoittavat nimensä, huoltajan nimen ja kohteen sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva@metsa.fi.

Kaikille osallistujille oma uistin

Vapapäivä lanseeraa tänä syksynä nimikkouistimen. Vapapäivä-uistimen on valmistanut Kuusamon Uistin. Vapapäivä-uistinta ei myydä kaupoissa.

Sen voi saada omakseen vain osallistumalla ilmaiseen Vapapäivä-tapahtumaan.

Video Vapapäivä-uistimen valmistuksesta

Lisää Vapapäivästä